Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keskerakonnas otsitakse juba ebaedu põhjusi, Isamaa jätkab teiste süüdistamist

-
30.03.2023
Keskerakonna ja Isamaa poliitiline unistus.
© Scanpix

Keskerakond ja Isamaa jätkavad EKRE süüdistamist oma ebaedus valimistel, selle asemel et süüvida reaalsetesse põhjustesse. Kuid asjad loksuvad ise paika.

ERR vahendab: “Keskerakonna nimekirjas uude riigikokku pääsenud endine ajalehe Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin ei kavatse erakonna liikmeks astuda seni, kuni seda juhib praegune esimees Jüri Ratas. Tema sõnul valimiskampaaniat tehes kuu aja vältel Lasnamäel sadade inimestega rääkides nägi ta, kuidas inimesed on segaduses.

“Inimesed ei mõista, mida praegu Keskerakond endast kujutab, nad ei mõista, mida see neile annab. Mulle jäi mulje, et neil valimistel anti Keskerakonnale hääl pigem inertsist,” ütles Tšaplõgin, lisades, et Keskerakonna kaubamärk enam ei tööta ning nii enne kui ka pärast valimisi pole erakond suutnud sõnastada oma seisukohti ühiskonnas olulistel teemadel. “Valija enam ei tea, mis partei see on, mida see talle lubab. Ühtki konkreetset eesmärki, ühtki konkreetset lubadust pole sõnastatud,” ütles tulevane riigikogu liige.

Erakonna praeguse esimehe Jüri Ratase ja parteijuhiks pürgiva Mihhail Kõlvarti vastasseis ei peegelda eesti ja vene tiiva vastasseisu erakonnas, vaid ideoloogilist vastasseisu, leiab Tšaplõgin.”

See viimane arvamus tahaks lahtiseletamist: mis ideoloogiaga on kummagi mehe puhul tegu, kui eestlaste läänelikkus ja venelaste “idalikkus” seda ei mõjuta? Ratas peab ennast liberaaliks (vähemalt kuulab ALDE sõna), kelleks peab ennast Kõlvart?

Isamaa peaks ise samuti oma asjad sel moel lahti seletama – praegu väidetakse, et selle seltskonna ebaedus olevat süüdi EKRE, aga sellele, et põhjus võib olla pigem liberaalidele ja vasakpoolsetele puudliks hakkamises, ei taha Seeder ja Reinsalu mõeldagi.

Nii Keskerakond kui Isamaa põevad endiselt seda, et Reformierakond neid lemmikloomadeks ei valinud.

Uued Uudised