Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaprokurör soovitab “kinnimätsimistega” jätkata

-
01.04.2023
“Teened” võimu ees päästavad paljusid seaduserikkujaid. Pilt on illustratiivne.
© UU

Eestis on niigi ohtralt seadusrikkumisi ja võimuliialdusi “kinni mätsitud” ja riigi peaprokurör Andres Parmas tahab selle poliitikaga jätkata.

ERR vahendab: “Parmas: on küsimus, kas Heldna ja Vaher on tingimata vaja süüdi mõista.”  “Küsimus on, kas kriminaalasi peab tingimata lõppema kõigi asjaosaliste kriminaalkorras karistamisega,” ütles peaprokurör kirjalikus intervjuus. Muuhulgas viitab ta meeste “teenetele”.

Kas Eesti justiitssüsteem on tõesti seda võrd korrumpeerunud, et ei saada aru: kui ka Vaheri ja Heldna juhtum samuti nii-öelda tühjaks susiseb, siis kaob kodanike usk õigusriiki veelgi rohkem? Ja kui selliseid soovitusi teeb peaprokurör, siis paistab asi ikka õigusriiklikult väga nutusena.

Asi ei ole ju ainult neis kahes – lihtsalt viimase kahe aastaga on liiga palju ühiskonna õiglustunnet riivanud juhtumeid lihtsalt sumbunud, nagu näiteks minister Liina Kersna või riigikogulase Marko Mihkelsoni lugu. Või siis läheb mitmel korral kahtlaste tegude pärast sule sappa saanud ekskantsler Marika Priske Slava Ukraini kahtlaseid rahaasju korda ajama.

Eestis ei oota vist enam keegi, et kahtlustuse saanud, kuid riigivõimule “omad” tegelased kunagi kohtupinki satuvad. Ja kui satuvadki, siis on nad kellelegi jalgu jäänud.

Uued Uudised