Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Saksamaa on migrante täis, kuid ideloogia takistab nende ülekülluse vastu midagi ette võtta

-
01.04.2023
Migrandid Bensheimi vastuvõtukeskuses.
© Scanpix

Kuigi kümnete tuhandete varjupaigataotlejate vastuvõtmise tõttu Brandenburgis pole enam vabu päevahoiu- ega koolikohti, soovib valitsus vastu võtta veelgi rohkem inimesi, kirjutab väljaanne Junge Freiheit.

POTSDAM. Brandenburgi piirkonna juht Siegurd Heinze (sõltumatu) tegi peaminister Dietmar Woidkele (SPD) selge teate varjupaigataotlejate edasise vastuvõtmise ja majutamise kohta. “Mitmekesisuse, sallivuse ja turvaliste varjupaikade ajad on möödas. Kõigile, kes sellest aru pole saanud, pole tegelikkuses kohale jõudnud!” ütles Heinze BZ teatel.

Brandenburgis enam vaba päevahoiu- ega koolikohti pole. Eelmisel aastal võttis liidumaa vastu 39 000 migranti. Parteivälise kohaliku poliitiku sõnul on olukord praegu nii hull, et pagulaslaste koolikohustus tuleks tegelikult ära kaotada.

Nüüd on Brandenburgi tulemas veel 26 000 varjupaigataotlejat. Kuidas ja kuhu nad majutatakse, on ebaselge. “Personal, ruumid – kõik on puudu!” kritiseeris omavalitsuste liidu juht Oliver Herrmann (SPD).

Brandenburgi valitsus ei taha migrante välja saata

Valitsus lubab luua 3000 uut esmase vastuvõtu kohta. Seda siiski alles aasta kolmandal veerandil. „Pagulaste majutuse küsimus on midagi, millega me iga päev silmitsi seisame. Mitte ainult kolmandas kvartalis või pärast valimisi!” ütleb Herrmann.

Väljasaatmisi liidumaal aga peaaegu ei toimu. Pagulasminister Ursula Nonnemacher (rohelised) on takistanud tagasilükatud varjupaigataotlejate riikliku väljasaatmiskeskuse loomist.