Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvuskonservatiivid on kõigest hoolimata suutnud Eesti heaks väga palju ära teha

-
02.04.2023
Ainult üks erakond seisab Eesti eest!
© UU

EKRE tundub pärast valimisi justkui ühiskonnast välja tõugatud, kuid see pole nii – rahvuskonservatiivide mõju on tohutu.

Pirita teel kõrgub suur plakat, millel Ivo Linna kutsub vaktsineerima. See tuletab meelde uudise, mille kohaselt Eestil on palju vaktsiine vananemas ning uued tellimused tühja jooksmas, sest rahvas enam ei vaktsineeri ennast. Nüüd üritatakse midagi päästa, kuid ilmselt tagajärjetult.

Olid ajad, mil suur osa rahvast seadis “õla alla” ja nõudis sellest keeldujatele karmi ühiskonnast eemaldamist, kuid nüüd tundub enamik rahvast olevat iseendale tunnistanud, et võimude tegevus (mis samas paljude poolt heaks kiideti), ei olnud tollal päris õige, mida tõendavad ka paljud kohtuotsused. Tollaseid protesteerijaid ei tunnusta ühiskond endiselt õigeteks, aga vähemalt iseenda jaoks ollakse südames tunnistanud, et teist korda vist enam kolme- ja neljakordse vaktsineerimisega kaasa ei läheks.

EKRE tundub olevat e-valimiste asja kaotanud, aga tegelikult see nii pole – ilmselt ei tule e-valimisi praegusel kujul enam kunagi. Sest nüüdsete valimiste järel selgus, kui palju on e-valimistes pimedaid nurki, seda nii seadusandlikult (pole tagatud põhiseaduslik valimiste ühetaolisus ja palju asju kogu protsessis pole seadusega reguleeritud) kui ka tehniliselt (hääle “saatust” ei saa valija kuidagi kontrollida).

Nii enam edasi minna ei saa, midagi peab riik tegema – kas e-valimised sootuks lõpetama või siis tõestama nende turvalisust “puust ette ja punaseks”. Kuigi, kuna peale Eesti ja Venemaa keegi selliseid e-valimisi ei korralda, siis on raske nende turvalisust tõestada, sest kogu muu maailm ju neid ei usalda. Mingeid vangerdusi püüab Reformierakond kindlasti teha, kuid aeg hakkab peale suruma, sest Euroopa Parlamendi valimised pole kaugel ja enam nende lonkavate e-valimistega välja tulla ei saa.

EKRE on palju ära teinud – kvoodipagulasi ei suudetud Eestisse eriti sokutada ning Reformierakond on sunnitud massimigratsiooni tagauste kaudu korraldama või põhjendama seda odavtööjõu vajadusega. Rahvuskonservatiivid on tõestanud ka oma põlevkivienergeetikaga jätkamise vajalikkust. Kooseluseadust ja teisi “uusväärtusi” on samuti suudetud tagasi hoida ja kuigi uus enamlaste koalitsioon üritab nüüd seda kõike ellu viia, ei juhtu enam miski vastupanuta, kus asjadel lastakse lihtsalt toimuda.

EKRE tõstab ühiskonna kindlasti veel vasakliberaalide hukatusehinguse vastu üles.

Uued Uudised