Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kärpijate plaan kokkuhoiu nimel tasuta ühistransporti piirama hakata käib jällegi vaesema rahva pihta

-
02.04.2023
Elu maal pole kunagi lihtne olnud, praegu aga veel eriti.
© UU

Mõne aja eest läbiviidud Riigikogu valimiste eel lubasid mahhinatsioonide kaudu valimised võitnud ning nüüd valitsust moodustama asunud erakonnad suure suuga parandada Eesti inimeste elujärge. Lubati vaid kõike ja kõikjal toetada, suurendada toetuseid, pensioneid jne. Keegi neist ei rääkinud midagi kärpimisest, koondamisest. Ükski neist kolmest ei küsinud valimistel mandaati tasuta ühistranspordi likvideerimiseks. Tasuta ühistranspordi likvideerimisest rääkis vaid üks erakond mis aga oma eesmärkide teostamiseks rahva käest mandaati ei saanud.

Ega siin ei olegi midagi imestada, valimiste järgsel päeval ütlesid nad juba välja oma eesmärgi: „Tuleb vaadata rahva rahakoti sisse ja seejärel otsustada kui palju raha sealt veel kätte saab“. Nüüd siis ongi antud seltskond usinalt asunud rahvale uusi koormiseid peale panema ning eelnevalt kehtestatud soodustusi likvideerima. Kes küll andis sellele seltskonnale selliseks tegevuseks mandaadi? Kas sellisteks kärpimisteks ja maksu tõusudeks andis sellele seltskonnale mandaadi valimistesse sekkunud vaenuliku välisriigi esindajad, kes nende huvides Eesti ajakirjanduses kampaaniat tegid avaldades nende konkurentide kohta valeandmeid?

Seda aga teada ei saa sest õiguskaitseorganid keeldusid valimistesse sekkumist uurimast. Eks lähiajal ole oodata otsust kogu asi 75 aastaks salastamist. Kahtlused aga jäävad, sest üks erakond on saanud kusagilt teadmata allikatest sularahas toetust ja teise erakonna käilakuju on saanud otse Kremliga seotud isikutelt rahalist toetust valimiste kulude katteks.

Tasuta ühistranspordi jaoks loodaval valitsusel raha ei ole. Tasuta ühistransporti kasutab pea pool elanikkonnast, kellest arvestatav osa on varanduslikult vähekindlustatute hulgas, nende jaoks loodaval valitsusel raha ei jätku, aga see-eest käputäie rikkamate toetamiseks jääb raha ülegi. Toetatakse ju ülirikkaid luksusesemeteks olevate elektriautode ostmisel. See ülirikaste toetamine jääb samale tasemele ülirikastele maksulae kehtestamisega. Miks küll peaksid heal järjel olevad isikud sama palju ühiskonda panustama, las pööbel maksab. Rohepööre missugune.

Ka uute imeliste maksude jaoks ei ole loodav valitsus valimistel rahvalt mandaati küsinud. Uusi makse soovitakse aga ohtralt sisse viia. Uueks imeliseks maksuks saab olema nn. „varude maks“. Ka toetused on loodava valitsuse arvates üleliigsed. Valitsusläbirääkimiste alguses teatasid nad ka seda, et ka suured pered on Eestis üleliigsed ja nende toetamist tuleb vähendada.

Hariduse vallas on neil samuti huvitav nägemus. Nimelt soovivad loodava valitsuse esindajad koolikohustuse iga 18 eluaastani. Lähenemisviis on neil aga huvitav, selleks on vaja kõik suurtest keskustest eemale jäävad koolid likvideerida. Peaasi, et kohustuse panna saab, kuidas seda aga täita ei huvita kedagi. Nende sooviks vist on kui kogu riik inimestest tühjaks jookseb.

Kas loodava valitsuse poolt püstitatud eesmärkide lõppeesmärgiks ongi ühe erakonna poolt 2021. aastal referendumi muudatusettepanekute täideviimine?

Artur Viks

Heiki Viks