Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

E-valimistest hoiduvas Soomes olid jõujooned teised, mis Eestis, kuigi probleemid on samad

-
03.04.2023
Olnuks Eestis tavalised pabervalimised, oleks ka tulemused ilmselt Soomele sarnased.
© UU

Kuigi Eestit ja Soomet eriti võrrelda ei saa, torkab siiski silma, et kui Eestis olid vasakliberaalid edukad, siis põhjanaabrite juures nad põrusid, ja e-valimisi Soomes polnud.

Sanna Marin jäi Soomes võimust ilma, Kaja Kallas aga justkui kindlustas oma positsioone, kuigi mõlemat riiki kummitasid samad probleemid, mis kogu Euroopat. Reformierakonna ja tema poliitsõsara Eesti 200 tugev tulemus oli anomaalia, samas kui Soomes on kõigi esilekerkijate positsioonil poliitiline kate olemas.

Soome valimiste tulemused näitavad, et kolmel võimule pürginud favoriidil, kaotas kes kaotas ja võitis kes võitis, on ikkagi reaalne toetajaskond ning heitlus oli väga tasavägine. Eestis aga üks seltskond lihtsalt korjas hääled ära ja see ei tundu praeguses olukorras normaalne olevat. Eriti kui “edukas” oli Reformierakond, kes tõi kahe aasta jooksul ülikõrged hinnad ja meeletu inflatsiooni.

Ilmselt jääb vaid tõdeda, et kui Soomes olnuks e-valimised, oleks Koonderakond teine, Põlissoomlased kolmandad ning võit oleks konkurentsitult läinud Eesti Reformierakonnale.

Uued Uudised