Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogu valimiste “võitjad” käituvad nagu vargad, mis süvendab kahtlusi

-
03.04.2023
Reformierakonnale tuleb varastatud valimisvõit võimalikult ebamugavaks muuta. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Eesti valimiste tulemused tunduvad kinnitatud olevat, kuid ilmselt on enamlaste koalitsioon saavutanud Pyrrhose võidu, sest kahtlused jäävad püsima, valimiste legitiimsus on küsimärgi all ja “võitjate” tegevus tundub varaste tegevusena.

“Selline ringkaitse, kaitsevad e-valimisi raevukalt nagu oma last, viitab paratamatult sellele, et seal ongi see, mida kõik kahtlustavad. Kui kõik oleks kõik aus ja seaduspärane, siis ei tehtaks ju sellist ringkaitset,” kirjutab sotsiaalmeedias Taivo Sepp.

Veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri ütleb oma kolumnis: “…Lõppkokkuvõttes me näeme süsteemi totaalset ringkaitset: elektrooniliste häälte õiguspärasust sisuliselt üle kontrollida ei saa, rikkumiste avastamine on äärmiselt keeruline, tagajärjekate kaebuste esitamise võimalus pigem formaalne ning tagatipuks riigikohus ei hakkagi talle esitatud väga olulisi küsimusi sisuliselt arutama, vaid avab tee valimistulemuste väljakuulutamiseks, mis põlistab liberaalsete erakondade võimu järgnevateks aastateks. Tegelikult on see demokraatlike protseduuride simuleerimine ja kodanike üle irvitamine. Ehk kahe sõnaga: riigivõimu kaaperdamine….”

Taivo Sepp lisab: “Muidugi olukorras, kus enamus rahvast näib olema teema lukku pannud ja leppinud sellega (liberaalid on vargad kes lihtsalt ei näe omandatud saagi saamise viisis midagi halba, seega neist ma ei räägi), siis on vaid paar varianti jäänud. Üks on oodata, kuni “vaenlase laibad” ise hakkavad jõevoolus mööda ujuma ja alles siis alustada vastupanu. Majandus on selle voolu tekkimises meile liitlaseks. Ja tuleb jätkata võitlust e-valimiste teemal välismaal, selleks et õõnestada nn. “Eesti e-valimiste” mainet selleni, et oleks häbi neil valimisvarastel e-valimistega enam maailmas esineda kui millegi eesrindlikuga, mida vaid Eesti suudab. Häbi peab olema neil seda veel demokraatiaks nimetada.”

Peagi on tulemas Euroopa Parlamendi valimised ning selleks ajaks tuleb e-valimised kas muuta täiesti kontrollitavateks või lõpetada.

Uued Uudised