Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Sanktsioonid Euroopa moodi: Põltsamaa veinitehas pandi kinni, Itaalia veinide turuosa Venemaal kasvas 30 %-ni!

-
03.04.2023
Hei, tõ bl… – kus on neitsioliivid ja beebiforellid?!!!

See on muidugi hea, et Eestis jälgitakse teraselt Venemaa vastaste sanktsioonide rikkumisi, lõpetati see Operaili nali ära ja anti kinga Andres Mustonenile. Härra Mustonen pole muidugi kõige korrektsem inimene ja tal oli aastaid tagasi ka ülbitsemisi rahastamise teemadel, aga see on ju meie ühiskonda sisse kodeeritud. Mustonen on nagu meie kultuuri vana hea vein, ja pole vaja, et seda rüüpaksid sõda toetavad šovinistid Novosibirskis. Oleks veel tegemist Tomskiga, saaksime me sellest isegi aru, sest Tomsk on loovutanud Eesti poliitikale ühe oma kuulsaima ametniku.

Seda enam et head veini juuakse sealkandis nüüd rohkem kui kunagi varem. Nagu teatab Kommersant viitega Itaalia põllumajandustootjate assotsiatsioonile Coldiretti, püstitas itaalia veinide eksport Venemaale 2022. aastal oma ajaloolise rekordi – 172 miljonit dollarit.

Eelmisel aastal kasvas selle toodangu eksport antud EL-i riigist terroririiki 16 % võrra, nii et Itaaliast sai esimene Venemaale veini tarniv riik turuosaga 30 %. Järgnevad samuti Euroliidu riik Hispaania ja Venemaa agressiooni tõttu suure osa oma territooriumist kaotanud Gruusia, mille legendaarsest raviveest Boržomi jäeti Eesti vahepeal päris ilma.

Üle poole Venemaale eksporditavatest veinidest moodustavad vahuveinid, millede kogus on kasvanud 28 % võrra 90 miljoni euroni. Punaseid ja valgeid veine tarnitakse Venemaale 5 % võrra rohkem 81 miljoni euro eest.

Bloomberg äsja teatas, et šampuse eksport Türgist Venemaale kasvas 2022. aastal 182 % võrra. Trade Data Monitori eksperdid väidavad, et mõned veine ostvad riigid võivad samuti reeksportida neid Venemaale.

Nii et seni kuni EPL juba jälle materdab oma juhtkirjas endise kolleegi ja narvaka Karpiniga Eestis korra õlut joonud Eesti jalgpallureid ja Eesti on üks Venemaa suhtes maailma rangemaid riike, saadavad sanktsioonide sünnimaa Euroopa Liidu vanemad riigid Venemaale oma parimaid veine, et nad saaksid seal juua oma Ukrainas tegutsevate vägistajate ja timukate zazdarovje.

Kuid venelased ikka virisevad: täna kirjutas Sankt-Peterburgi linnaportaalis Fontanka üks nõudlik kommentaator:

„Itaalia veine on nüüd tõesti veelgi rohkem, aga nemad on nii-öelda igapäevased ehk lauaveinid. Üsna häid ja päris häid kohtab, ja neid on palju, aga superväljapaistvaid pole kohanud. Kes tahab häid vanu veine, ostke Hispaania omi, nende valik on rikkalikum. Muide, tulid müüki ka huvitavad Portugali veinid“.

Nii et venemaalaste veinialane maitse ja nõudlikkus aina kasvavad.

Keda siis õigupoolest sanktsioneeritakse? Meil pandi just kinni Eesti oma legendaarne Põltsamaa veinitehas. Hüvasti, „Põltsamaa Kuldne“! Olid nõukogude ajalgi suur defitsiit, nüüd aga kaovad sootuks. Eesti talumatsid, viige oma õunad metsa alla aafrika katkus sigadele.

Ivan Makarov