Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Bürokraatlik Euroopa Liit soodustab korruptsiooni – Hololei näite varal

-
04.04.2023
Pole näha, et sellest ühendusest mingitki kasu oleks tõusnud.
© Uued Uudised

Eestist on juba tuttav pilt, kus patustanud võimupoliitikud pääsevad vastutusest ja saavad teise sooja koha. Ilmneb, et see muster on pärit Brüsseli peremeeste juurest.

ERR vahendab: “Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei otsustas Katari tasuta reiside tõttu ameti maha panna ja temast saab poliitiline nõunik komisjoni rahvusvahelise partnerluse eest vastutavas osakonnas. Politico teatel väheneb Hololei palk 4,2 protsenti. Hololei hakkab ka uues ametis teenima palju raha. Ta säilitab oma kõrgeima astme komisjoni palgaastmel. Siiski jääb ta ilma rahalisest toetusest, mida saab ainult juhtimisvastutusega töökohtadel.

Euroopa Liidu pettusevastane amet OLAF alustas Euroopa Komisjoni juhtiva transpordiametniku kohalt Katarilt vastuvõetud lennureiside tõttu lahkunud Hololei suhtes uurimist. Hololei lendude suhtes on sisejuurdluse algatanud ka Euroopa Komisjon ise.”

Hololei on ilmselgelt korruptiivse tegevusega vahele jäänud, kuid jätkab poliitilise nõunikuna. Normaalses ühiskonnas oleks selliste inimeste karjäär läbi, kuid mitte Euroopa Liidu bürokraatiasüsteemis. Samuti mitte reformierakondlikus Eestis.

Hiljuti raputas korruptsiooniskandaal ka Euroopa Parlamenti, kus Katari-patusteks osutusid asepresident Eva Kaili ning veel rida ametnikke ja saadikuid, peamiselt sotsialistide leerist. Hololei on “parempoolne”.