Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Terrorism tõstab taas pead: Rootsis peeti kinni viis terroriakti kavandanud islamisti

-
04.04.2023
Multikultuurseks muudetud Rootsis politseil tööd jagub. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Rootsi luure teatas teisipäeval viie inimese kinnipidamisest, keda kahtlustatakse terroriakti ettevalmistamises pärast jaanuarikuist koraani põletamist Stockholmis.

“Praegune juhtum on üks mitmest, mille kallal on Rootsi julgeolekuteenistus töötanud, mis on seotud tähelepanu saanud koraani põletamisega,” ütles Rootsi julgeolekuteenistuse terroritõrjeüksuse asejuht Susanna Trehorning. Kahtlusaluseid seostatakse rahvusvahelise islamiäärmuslusega, ütles Trehorning.

Rootsi kohus tühistas samas teisipäeval politsei otsuse keelustada kaks koraani põletamise üritust ning lubas meeleavaldused, rõhutades, et julgeolekumured pole piisavalt suured meelsuse väljenduse piiramiseks. Kohtuniku Eva-Lotta Hedini avaldus puudutab kavandatud meeleavaldusi Türgi ja Iraagi saatkondade eest Stockholmis.

Nii koraani põletamist kui pilapilte prohvet Muhamedist on seni Läänes peetud sõna- ja südametunnistusevabaduse demonstratsiooniks, kuid suurte moslemikogukondade kasvades on vasakliberaalid asunud pealetungiva islami suhtes toetavale seisukohale ning peavad selliseid proteste “islamofoobiaks”.

Hiljuti peeti ka Belgias kinni terroriakte kavandanud islamistid – tundub, et islamiterrorism hakkab Lääne-Euroopas taas pead tõstma.

USA sõjavägi korraldas Süürias õhurünnaku, mille käigus tapeti Islamiriigi üks liidritest Khalid Aydd Ahmad al-Jabouri, kes oli vastutav terrorivõrgustiku rünnakute korraldamise eest Euroopas, teatas Ühendriikide keskväejuhatus teisipäeval. (AFP-BNS-UU)