Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Reformierakonna valitsetav Eesti lööb endiselt euroala negatiivseid rekordeid

-
04.04.2023
Tallinn ehitab ja kinnisvarahinnad kasvavad. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Kaja Kallase valitsedes oli Eesti inflatsioon pikka aega euroala kõrgeim, siinsed hinnad kerkisid kiiresti lakke ja nüüd on Reformierakonna, sotside ja Isamaa valitsuse käpardid taas ühe kahtlase rekordi saavutanud.

BNS vahendab: “Eesti elamuhoonete kinnisvarahinnad kasvasid lõppenud aasta neljandas kvartalis aastaga 16,9 protsenti; Euroopa Liidus (EL) ja euroalal oli hinnatõus vastavalt 3,6 ja 2,9 protsenti.

Kvartaalses võrdluses kasvasid Eesti elamukinnisvara hinnad 0,2 protsenti. Euroalal ja EL-is hinnad kvartaliga aga langesid, vastavalt 1,7 protsenti ja 1,5 protsenti, selgus Eurostati andmetest.

Liikmeriikide seas, mille kohta on Eurostatil andmeid, oli Eesti elamukinnisvara hinnatõus aastavõrdluses teine Horvaatia järel, järgnesid Ungari 16,5 ja Leedu 16 protsendiga. Hinnad langesid aastavõrdluses neljas liikmesriigis – 6,5 protsenti Taanis, 3,7 protsenti Rootsis, 3,6 protsenti Saksamaal ning 2,3 protsenti Soomes.”

Reformierakonna valitsedes on Eesti näitajad pidevalt euroala nigelaimad ja kuigi Kaja Kallas üritab Eestit läänelikuna näidata, ollakse siiski igati Ida-Euroopas. Seda ka kahtlaste valimiste osas. (BNS-UU)