Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Säravad naisametnikud annavad “triibulistes nimekirjades” meestele skeemitamises silmad ette

-
04.04.2023
Seadusemuudatusega tulnuks keeleseaduse eirajatel oma ükskõiksus suuremate summadega kinni maksta.
© Uued Uudised

Eestis toimub midagi kummalist: inimesed teevad mõnda asja justkui põhjendatult ja hästi, samas aga selgub, et nende endi tegemised pole samas valdkonnas korras.

Nii oli näiteks Slava Ukraini juhi Johanna-Maria Lehtmega, kes  tegi Ukraina nimel õiget asja ja sai tunnustusi, siis aga selgus, et rahaasjad ja dokumendid pole ühingul siiski korras ning neid “korrastama” kutsuti veelgi kahtlasem tegelane Marika Priske.

Nüüd on sots Riina Sikkuti majandusministeeriumis juhtum, kus asekantsler kaitseb Bolti huve, samas aga jätab deklareerimata oma majanduslikud huvid selles firmas.

ERR vahendab: “Majandusministeeriumi (MKM) ettevõtluse asekantsleril Sandra Säraval olid majanduslike huvide deklaratsioonis jäänud märkimata talle kuuluvad Bolti aktsiaoptsioonid. Särava sõnul polnud ta teadlik, et see on vajalik.

Põhjus, miks ERR Säravale päringu tegi, on selles, et alles hiljuti võttis ta sõna Euroopa Komisjoni ettepaneku kohta, mis puudutab ka Bolti. Nimelt soovib komisjon, et käibemaksu peaks nõudma kõigilt, kes tarvitavad majutus- või taksoteenuse pakkumiseks digitaalset platvormi. Komisjoni hinnangul õnnestuks liikmesriikidel maksumuudatusega kokku korjata umbes 6,5 miljardit eurot käibemaksu aastas.

Särav ütles eelmisel nädalal ettepaneku kohta, et MKM seda ei toeta. Ta märkis, et Bolti taksojuhtide või külaliskorteri pidajate maksustamine ei kaota, vaid hoopis loob ebavõrdsust.”

Võib-olla Särav tõesti ei teadnud nõuet Bolti aktsiaoptsioone deklareerida (mis asekantsleri puhul on siiski küsitav), kuid kokkusattumus on siiski kummaline, kui ta teeb Bolti huvides samme, mis ühtivad tema omadega.

Kogu loo puhul võib lisada, et kui naisõiguslased nõuavad riigiametitesse ja firmade tippjuhtide sekka “triibulisi nimekirju” ehk naiste võrdsust meestega, siis naised on tõestamas seda, et nad on meestega võrdse ka skeemitamistes. Häid näiteid on palju: Keit Pentus-Rosimannus, Johanna-Maria Lehtme, Liina Kersna, Liisa Pakosta (muinsuskaitseametis), nüüd Sandra Särav…

Uued Uudised