Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mustonen “tühistatakse”, aga Nitja oli oodatud

-
05.04.2023
Rahvusvahelise õiguse järgi on ka jõe taga nähtav linn Eesti Vabariigi oma. Pilt on illustratiivne.
© UU

Soome valimiste taustal paistab Eesti niigi mannetu, nüüd aga selgub, et suuresti ollakse ka kahekeelsed – Andres Mustoneni idaesinemiste taustal käis ka vastupidine tegevus hoogsalt, Eestisse oodati vene artiste.

“Sel nädalal kavatses Eestis alustada ringreisi Venemaalt Jekaterinburgist pärit teater Nitja. Mitmed kultuurikeskused, kus etendused toimuma pidanuks, ütlesid aga lepingu üles, kuna ringreisi korraldaja polnud neile tutvustanud trupi tausta. Ka kultuuriministeerium märkis, et Venemaalt pärit teatril ei ole praegu Eesti lavalaudadele asja,” kirjutab ERR.

Andres Mustonen “tühistatakse” Venemaa esinemiste eest, aga samas selgub, et Vene ansamblit oli kavas siia esinema lubada. Keegi siin ju seda korraldas ja Piletilevi müüs pileteid.

Mida tähendab “ei tutvustatud grupi tausta”? Nad on Venemaalt, Jekaterinburgist. Kas see ei ütle kõike? Mustonen pole ilmselgelt mingi venemeelne tegelane, ta “tühistati” puhtalt selle eest, et rikkus sanktsioonipõhimõtet. Miks siis Vene trupi puhul juba nende päritolu ei lugenud ja lasti isegi pileteid müüa?

Eesti Kontserdil ja Suure-Jaani muusikafestivali korraldajal Priit Toobalil võiks praegu eriti häbi olla – nemad tõttasid ehtnõukogulikult “rahvavaenlasest” lahti ütlema ja nüüd selgub, et Nitjale Venemaalt ei kavatsenud Eestis keegi kätt ette panna, enne kui tuli skandaal.

Väga tuletab meelde 1940-1950. aastaid ning “rahvavaenlaste” otsimist.

Uued Uudised