Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Piret Kivi: kumb on hullem, kas Andres Mustonen, kes käis Venemaal, või Kaja Kallas, kes venestab Eestimaad?

-
05.04.2023
Georgi lint.
© Uued Uudised

Kurjusega on asjad lihtsad. See hävitatakse. Kiiresti ja halastamatult. Kõik. Valmis.

„Põnevaks“ kisub aga siis, kui kurjus on nii tugev, et seda hävitada võimalik ei ole. Mida tuleks sellisel juhul teha? Hakata meeletutes kogustes inimesi piinama ja tapma? Vinduda lõpututes veresaunades? Vabandust, eliit joob kuskil šampanjat, krõbistab vegansnäkke, kannab veel vanugi tiinekate hõlste ja jalavarje ning vajub nurga taha valget pulbrit ning arsti retseptiga muretsetud komme nuuskima ja neelama. Veresaunas vindud sina.

Donald Trumpi puhul oli väga palju märke, et talle võivad küll pisut meeldida liiderlikud naised, kuid ei meeldi süütute inimeste tapmine. Kutsuge mind kärnaseks patuseks ja amoraalseks ahviks, kuid eelistan liiderdajaid iga kell mõrvaritele. Eelistan isegi klassikalisi mõrvareid, ehk neid, kelle käest saad nuga, võuk-mõrvaritele. Võurvar tapab su häguselt. Tema on eemal. Sina aga sured lahinguväljal või saad südamerabanduse, sest võtsid vastu võurvari süsti. Klassikaline mõrvar läheb paragrahvi ja kolme kohtuleopardi alla. Ta kamandatakse vangi. Võurvar saab ametikõrgendust ning rohkem kutseid peenetele pralledele. Eriti siis, kui ta on sari- või massivõurvar.

Trump otsustas, et meie mandunud maailm väärib vähem veresaunu. See oli hea otsus.

Kas veresaun võib mõnikord olla ka hea otsus? Jah, kui kangelassurm on surmaminejate vaba tahe. Ei ole midagi üllamat ja ilusamat, kui astuda vastu türannidele, kelle vastu sa ei saa ning hukkuda. Kangelassurmaga on aga nii nagu süstidega. Seda ei saa peale suruda. See ei saa olla kellegi teise tahe.

Eestis toimus hiljuti Andres Mustoneni vaimne nülgimine, sest ta käis esinemas Venemaal. Sain aru, et üritusel, kus ta on käinud juba varemgi. Kui asjad olid inimlikumad.

Kas ma saan Andres Mustoneni otsusest aru? Ei saa.

Isiklikul tasandil ka muide ei saa. Minu suur unistus on osata aktiivset ladina keelt ehk selles keeles mitte ainult lugeda, veerida, sõnaraamatuid kasutada ja netiloenguid kuulata, vaid ka suhteliselt vabalt rääkida ja kirjutada. Maksin ühele e-koolile hiljuti õppemaksu, et kirjutamist ja kõnelemist harjutada. Asusingi innukalt ladinakeelseid kirjandeid vorpima (ei ole kergete killast meelelahutus, aga pakub suurt vaimset naudingut) ning otsustasin osaleda ka zoomi kollokviumitel, et inimestega lobiseda. Väga meeldis, et kogu meie suhtlus oligi ainult ladinakeelne. Poleks vast teisiti saanudki, sest koolis oli väga palju rahvuseid ning muud ühist keelt meil kõigil vaevalt oli. Tuli seega hambad ristis finišijoone suunas liibata.

Meepotis oli aga mitu tõrvatilka. Kohale oli saabunud õpilasi Venemaa avarustelt, kes tundsid perversset soovi minuga suhelda ja minu kirjatöid kommenteerida. Mul hakkas paha. Füüsiliselt paha. Ukrainas tapab nende saadanate armee rindel mehi, kes kaitsevad oma kodumaad, ning samal ajal rüüpame meie mõnusalt teed ning arutame lausestruktuure ning võib-olla ka seda, et kuskil on ilus vaas ja kaunis maja. Jah, kuskil. Mitte Ukraina rindel. Kuna olin kursuse eest pappi köhinud, otsustasin vastu pidada ja venelasi ignoreerida. Kui saadavad mulle teate, siis teesklen, et ei näe seda. Tegingi alguses nii, aga see hakkas mulle närvidele. Tundsin, et olen ebaviisakas ja selline nagu mulle endale olla ei meeldi. Samas tundsin aga, et venelastega ma suhelda ei soovi. Ei soovi seda teha enne rahulepingu allakirjutamist ega ausalt öeldes soovi seda teha ka muidu. Mulle venelastest selleks eluks aitab. Mingu ja piinaku oma olemasoluga kedagi teist.

Seega oli ainuke võimalik pääsetee kursuselt lahkumine. Õppemaksu ma tagasi ei küsinud. Kandsin reale „elu õppemaks“. Materjalid on mul olemas. Töötan need üksinda läbi. Imelik aga, et õhtumaalased ei olnud minuga solidaarsed ning suhtlesid venelastega meeleldi. Olgu, mõnda tundus venelaste kohalolek siiski häirivat. Ei mõista ka neid kuradima Venemaa intellektuaale. Miks soovisid nad sõja ajal õhtumaalastega koos õppida? Mis neil viga on? Lõputu ülbus?

Minu lähimineviku kogemus näitab, et mina venelastega suhelda ei suuda ning seega olen tõendanud, et Andres Mustoneni samm käib mul üle mõistuse ning üle kogu mu olemuse. Miks ta nii käitus? Kas ta mõtles üldse midagi? Aga äkki oli nagu kloostrinunn, kes andis pelgupaiga ning kausi suppi nii juudile kui ka taganevale Waffen-SS’i vabatahtlikule? Langenud ja mandunud maailmas, kust kurjust hävitada ei ole sageli võimalik, on ju mõlemad inimesed. Mõlemad tahavad kuskil magada ja midagi hamba alla.

Kuritegudel on olemas hierarhia. Käisin mõned päevad tagasi Toomemäel jalutamas. Üks venekeelne grupp teise järel. Kõikjal mu ümber kõlas vene keel. Kumb on hullem? Kas Andres Mustonen, kes käis Venemaal, või Kaja Kallas, kes venestab (ja puuinglistab) Eestimaad? Kas Andres Mustonen tahab sulgeda maakoole? Ma ei tea, aga vean kihla, et ei taha. Kas Andres Mustonen tahab toppida venelasi eestlaste koolidesse? Ei ole kuulnud, et tahaks. Tegude tasandil on meie valitsejad triljon korda hullemad venelembid kui Andres Mustonen.

Kas Eesti Kontsert pooldab äkki ka tegude tasandil midagi, mida seal sõnade ja liputamise tasandil ei pooldata? Absoluutselt. Olen aru saanud, et eliit ei kasuta ühistransporti, joob papptopsist kohvi ning sööb salaja kabanossigi (https://elu24.postimees.ee/6907817/galerii-tuhi-koht-ajas-presidendi-vastuvotult-naljastena-lahkunud-kulalised-viljandi-circle-k-sse vaadatud 05.04.2023). Kaks kolmest de jure, kallid lugejad, ning kolm kolmest de facto.

Lugege ise, kes oli Circle-K number üks sel ajal, kui Eesti Kontsert Andres Mustoneni ründas ja tema hinge nülgis (https://majandus.postimees.ee/7746713/circle-k-eesti-juht-pidi-sanktsioonide-parast-ametist-lahkuma vaadatud 05.04.2023). Eeldan, et nülgimise ajal käisid nülgijad asutusest nimega Circle-K läbi, et autot ja/või ennast kosutada. Selline ongi langenud maailm. Komplitseeritum kui pelgalt JAH või EI.

Rohkem ei jaura, aga soovin olla karm nagu Eesti Kontsert. Seega peavad otsemaid saama vallandatud kõik selle asutuse töötajad, kes on kunagi käinud Circle-K bensiinijaamas. Tunnistagu kuritegu ausalt üles ja lahkugu pea longus. Ihunuhtlust aga neile, kellel on selle firma kliendikaart.

Kannatan välja võimalikud ilkumised selle eest, et söandasin natuke maailma olemust laiemalt vaadelda ning Andres Mustoneni pisut kaitsta. Temaga juhtunu ei ole õige.

Nagu lõugu lõksutav kojamadaam jään pärast hüvastijättu ukse vahele kõõluma ning lausun, et kui see neetud Ukraina veresaun kohe ära ei lõpe, siis tuleb libastumisi paratamatult veel. Väikese nüansiga: suured libastujad ründavad väikseid libastujaid.

Austatud suur libastuja, kas soovite kabanossile sinepit? Ketšupit? Mõlemat? Millest kabanoss on tehtud? Trubaduurist ja palmiõlist. Head isu!

 

Piret Kivi