Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Jevgeni Ossinovksi tunnistas, et alkoholiaktsiisi tõstmine läks aia taha

-
05.04.2023
Revolutsiooniline madrus Jevgeni Ossinovski ütleks hea meelega Riigikogu saadikutele: aitab demokraatiast, meie, bolševikud, võtame võimu üle.
© UU

Koalitsioonikõnelustel osalev Sotsiaaldemokraatliku Erakonna endine esimees Jevgeni Ossinovski tunnistas eilses ETV saates „Esimene stuudio“, et sotside initsieeritud kunagine alkoholiaktsiisi tõus läks aia taha. Ometi ei ole see takistuseks uuteks sellisteks sammudeks.

Ta ütles, et aktsiiside tõstmine on võimukõnelustelt läbi käinud: „Lauge tõus, ma arvan, on igati mõistlik järgnevatel aastatel ette näha. Tubaka puhul seda on tehtud, tegelikult ka siiamaani suurusjärgus viis protsenti, ja ma arvan, et sarnasel viisil jätkamine on üldjoontes mõistlik. Alkoholi puhul tulenevalt piirikaubandusest ja muudest asjadest, mis eelmisel korral läks aia taha, on siin peetud teatud ettevaatlikku pausi, aga arvan, et vaadates ka hinnatõusu, on seda igati asjakohane laugelt teha.“

Ossinovski kinnitas ka, et koalitsioonikõnelustel on arutatud veel  käibemaksu tõstmist.

Mäletatavasti langetas EKRE, Keskerakonna ja Isamaa valitsus EKRE ettepanekul alkoholiaktsiisi, aga ka diiselkütuse aktsiisi ning see tõi majanduslikku kasu, sest maksud jäid Eestisse, piirikaubandus Lätiga kadus ning tagasi tulid ka Soome turistid.