Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Donald Trump: „Kogu see võltssüüdistus on tekitatud ainult selleks, et mõjutada 2024. aasta presidendivalimisi“

-
05.04.2023
Donald Trump võitleb edasi.
© Scanpix

USA endisele presidendile Donald Trumpile esitati teisipäeval New Yorkis süüdistus 34 dokumendi võltsimises. Trump ennast süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse esitamise järgselt andis Trump pressikonverentsi oma Mar-a-Lago residentsis. „Ma ei oleks iial uskunud, et Ameerikas võib midagi sellist juhtuda,“ ütles Trump teisipäeva õhtul. „Minu ainus kuritegu on olnud see, et olen seisnud kartmatult meie rahva kaitsel nende eest, kes üritavad seda hävitada,“ lisas ta.

„Demokraadid luurasid algusest peale mu kampaania järele – mäletate, kuidas nad ründasid mind võltssüüdistuse alusel korraldatud uurimistega: Venemaa, Venemaa, Venemaa, Ukraina, Ukraina, Ukraina, ametist tagandamise teater number üks, ametist tagandamise teater number kaks, illegaalsed ja seadusvastased läbiotsimised siin Mar-a-Lagos, FISA kohtu ees valetunnistuse andmine, vabariiklaste lakkamatu tagakiusamine FBI ja justiitsministeeriumi poolt, vaidlustamata muudatused valimisseadustes, millele osariikide seadusandjad oma toetust ei andnud,“ rääkis Trump.

Ta viitas süüdistustele nn Vene sidemetes 2016. aasta presidendikampaania ajal, mis on nüüdseks ümber lükatud, ja ka teistele tema vastu korraldatud vaenukampaaniatele. Lisaks nimetas Trump talle süüdistuse esitanud Manhattani ringkonnakohtunikku Alvin Braggi Sorose poolt toetatud süüdistajaks. „Kohalik ebaõnnestunud prokurör tuleb ja süüdistab esmakordselt ajaloos USA endist presidenti tõendite põhjal, mille kohta iga asjatundja ja õigusanalüütik ütleb, et siin puudub igasugune alus,“ ütles Trump. „Aga asi on palju hullem, sest ta [Bragg] teab ju, et siin puudub igasugune alus.“

Braggi süüdistuse kohaselt võltsis Trump New Yorkis äridokumente, et „varjata valijate eest kahjustavat teavet ja ebaseaduslikku tegevust enne ja pärast 2016. aasta valimisi“.

Trump rõhutas, kui valelikud on kõik tema vastu esitatud süüdistused, viidates näiteks süüdistusele salastatud dokumentide hoidmises Mar-a-Lago residentsis. Ta mainis, et ka praeguse presidendi Joe Bideni osas käib uurimine, kuna tema valdusest leiti salastatud dokumente ajast, mil Biden oli asepresident. „Presidendina on minul õigus dokumentidelt salastatus kustutada. Kui ma võtan dokumendid endaga, siis on neilt salastatus automaatselt kustutatud.“ Ta lisas, et Bidenil asepresidendina sellist õigust ei olnud.

„Meie õigussüsteemis valitseb seadusetus. Seda kasutatakse nüüd, lisaks kõigele muule, ka valimiste võitmiseks,“ ütles Trump. „Neile meeldib rääkida, et mina tegelen takistamisega, mis ei ole tõsi, sest ma tegin NARAga viisakalt koostööd, kui nad mu kodu läbi otsisid,“ lisas Trump. „Kogu see võltssüüdistus on tekitatud ainult selleks, et sekkuda eelseisvatesse 2024. aasta presidendivalimistesse ja see tuleb kohe lõpetada.“

Allikas: Fox News