Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“UV faktor” kiirgas radioaktiivselt – ühel osalejal oli piinlik abielus olla

-
05.04.2023
Tublid pereisad ja eeskuju adopteeritud lastele?
© Scanpix

ERR-i saates “UV faktor” oli koos kirju seltskond ja selle esitlusloost selgub päris huvitavaid seisukohti, millest mõnigi paneb pead raputama.

Nii on ajakirjanik-suhtekorraldajal Allar Tankleril piinlik olla abielus (toimetusel pole teada, kas mees on heteroabielus või mingis muus vormis), sest “toredad inimesed” seda ei saavat. “Kui abieluvõrdust ei tule, siis on ka mul piinlik olla abielus, sest see institutsioon on keelatud inimestele, kes on väga toredad minu meelest.”

Tankler ise astus metodisti kirikust välja, sest “Mina ei pidanud enam võimalikuks selle kiriku liige olla, kellele on geiteema probleem,” rääkis Tankler.”

Advokaadibüroo Liverte vandeadvokaat Meris Velling on Eesti põhiseadusest välja lugenud, et seal olevat geiabielu tunnistamine kirjas. “Velling ütles, et on selge, et samasooliste kooselu kuulub põhiseadusliku kaitse alla. “Kaks samasoolist isikut moodustavad perekonna ja väärivad kaitset.” Samas teatab Velling, et “See eeldab 80 seaduse muutmist”. Kust see advokaadihakatis küll sellise vastukäiva info on välja lugenud?

Vellingult sajab lausa “pärleid”.  “Abielu mõiste laiendamine ei võta kelleltki teiselt õigusi ära, ja me ei saa olematuks teha fakti, et samasoolised inimesed elavad koos ja neil on lapsed, ja me ei taha neid stigmatiseerida, et nad oleks justkui vähem inimesed,” rääkis Velling.

Advokaat ilmselt pole kuulnud, et kaks meest ei saa lapsi ja nad ongi vähemalt lastega pere osas “vähem inimesed”, sest laste saamiseks tuleb neil pöörduda “rohkem inimeste” poole, kes lapsi eostavad ja sünnitavad.

Saates kuuldus ka mõistuse häält. Tartu Pauluse koguduse vaimulik Kristjan Luhamets leiab, et “Võtab küll geide abieluvõrdsus heterotelt midagi ära.. /…/ “Saab näha kaua me saame emadepäeva pidada. Lapsi hakatakse ostma surrogaatemadelt,” sõnas ta.

Reformierakonna ideoloogilt Tõnis Saartsilt kuuldus üks lause, mida ta esitas mõistagi teises kontekstis.”Isegi kui tuleb abieluvõrdsus, tuleb adopteerimise temaatika eraldi lauale,” sõnas Saarts.

Siin ongi vastus Vellingu “vähem inimestele” – selleks, et samasoolised saaksid adopteerida, on vaja mehe ja naise ühinemist, mis aga tähendab, et samasooliste abielu on kuivanud oks elupuul ega saagi mehe-naise abieluga võrdne olla. Ning tulemas on “lasteturud”.

“Uuringud on näidanud, et abieluvõrduse puhul geide elukvaliteet paraneb ja ühiskond muutub tolerantsemaks,” märgib Velling. Miks siis Lääne ühiskonnas vihakõneseadustele aina vinti peale keeratakse, kui kõik nõustuvad elupuu ärakuivatamisega?

Uued Uudised