Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: Ukraina lipp kuulub ukrainlastele ja seda ei tohi kaaperdada Eesti ühiskonna sisevõitlusteks

-
06.04.2023
Paljuütlev kombinatsioon.
© UU

Vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri kirjutab vastuseks Eiki Nestorile ja Delfile, et Ukraina lipu vastu pole eestlastel midagi, küll aga on selle vastu, et seda lippu kasutatakse ära sisepoliitilistes heitlustes ja eneseupitamiseks.

“Kui Delfi selle küsimuse nii püstitab, siis ma katsun vastata.

Siim Nestor: “Ukraina lipp ei ole enam ammu ainult Ukraina lipp. Ukraina sümbolid ja sinikollane on ülemaailmne sümbol kurjusele vastuhakkamisel, mida kasutavad inimesed, kes on selle jõhkruse vastu.”

Selles asi ongi, et üks seltskond eksponeerib Ukraina riigi lippu oma ideoloogiliste püüdluste ja ambitsioonide võitluslipuna. Ukraina lipu all saab n-ö tühistada ja arveid õiendada oma poliitiliste oponentidega.

Loomulikult on see ka eneseupitamise vahend, oma “vooruslikkuse signaliseerimise” vahend. Sellisena taeva kingitus igat sorti variseridele ja silmakirjatsejatele.

Kui Ukraina lipukese all “tühistab” üks eestlane teist, sõimates rahvuskaaslast putinistiks ja genotsiidi läbiviijaks (üks kodanik soovis, et mind kui riigireeturit vangi pandaks, sest kaitsesin Andres Mustoneni), siis on Ukraina riigi sümbolist tehtud uue ülekohtu tunnus.

Selles ei ole ukrainlased küll kuidagi süüdi ja see on ka põhjus, miks eestlastel tuleks Ukraina lipp rahule jätta. See kuulub ukrainlastele ja seda ei tohi kaaperdada Eesti ühiskonna sisevõitluste nimel.”