Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Koalitsioonileppele antakse ühismeedias tuld: isegi omad hädaldavad

-
08.04.2023
Valid Reformierakonna, saad majanduslanguse.
© Uued Uudised

Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna võimulepe, mis sisaldab olulisi maksutõuse ja mõnede toetuste kaotamist, pani sotsiaalmeedia kihama.

Nii keskklassi, ettevõtjaid kui ka päris puudust kannatavaid inimesi nöörivat võimulepet kritiseerivad isegi koalitsioonipartneriks olevate erakondade liikmed.

Uue valitsuse moodustanud Reformierakond on minetanud oma põhimõtted, maksustades kõrgemalt nii ettevõtjaid kui ka pensionikogujaid, kritiseerib erakonna liige ja ettevõtja Meelis Atonen.

Atonen toob välja „uue aja Reformierakonna loosungid“: „Head ettevõtjad, reinvesteerige oma kasum, siis me võtame pärast kõrgemat maksu ja karistame teid ikka! Head pensionikogujad, koguge ikka pensionifondi, küll me üha kõrgemalt maksustame! Me veel võtame kõrgemaid makse, me oleme Reformierakonna tegelased, liikmetega me ei räägi, nemad ei tea midagi!“

Parempoolsete vaadetega orientalist Peeter Espak kirjutab: „Magama läksin teadmises, et veidi kummaline valitsus küll tulemas, aga et küll üle elab. Ärkan aga põhjamaises või miks mitte ka USAlikus sotsialismis, kus makse tõstetakse ja ka laenu võetakse selleks, et katta jooksvaid sotsiaalkulutusi ning hoidmaks üleval majandusmudelit, millel puudub igasugunegi väike võimalus pikemas perspektiivis edukas olla. Väljapakutud koalitsioonilepe on ühtviisi destruktiivne nii vaesemale osale ühiskonnast, keskklassile kui eriti ka ettevõtjale. Kasulik aga selgelt maksumaksja poolt ülalpeetavale “nomenklatuurile”, kel pole endal vastutust ei ettevõtte pidamise eest ega ka pere või iseenda eest hoole kandmises moel, et ka päriselt vastutad – olemata kindel, et su töö ja heaolu on nomenklatuurile omaselt igavene.“

Ta lisab oma postituse lõpetuseks, et toimuvast edasi rumalamaks võiks olukord minna ainult siis, kui Herem ja Palm teeks ettepaneku kaitseväes luua ratsaväediviisi ja paneks mereväele ette efektiivsuse tõstmiseks kasutusele võtta purjed, sest nii kunagi ju maailm toimis.

Kuid leidub neidki, kes pimesi Reformierakonda usuvad ja neile truuks jäävad isegi siis, kui endal peaks tuul taskutes uluma. Üks selline on meelelahutaja Olav Osalin, kes üritab teravmeelitseda: „Kui pappi pole, tuleb suurendada tulusid või tõmmata kulusid kokku. Võimalusel mõlemat.  Ometi üle pika aja on Eestil valitsus, kes sellest aru saab. Pasunasse antakse korralikult ja kisa on taevani, aga arukamad kodanikud mõistavad, et ega muud varianti pole. Kui oled tükk aega restos laianud, tuleb lõpuks ettekandja ning asetab lauale arve.“

Probleem on aga selles, mida oravate pime fanaatik ja kunagine DJ peaks teadma, et just Reformierakond ise laiaski kaks aastat ja nüüd peavad teised tema arve kinni maksma.