Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Reuters: Mikk Pärnits ei olegi president Kersti Kaljulaidi poeg!

-
11.04.2023
Raivo Aeg, Kersti Kaljulaid ja Mikk Pärnits (ei ole perepilt)
© Justiitsministeerium

Võõrkeelses sotsiaalmeedias on viimasel ajal ringlema läinud postitus Kersti Kaljulaidist ja Mikk Pärnitsast, kus väidetakse, et Pärnits on Kaljulaidi poeg, vahendab seltskonnaajakiri Kroonika.

Eksliku informatsiooniga ülimalt populaarseks läinud Twitteri säuts äratas tähelepanu ka Reutersi faktikontrollijate seas, kes tegelesid räige valeinfo ümberlükkamisega.

Reuters võttis uurida aprilli alguses ühismeedias avaldatud foto, kus seisavad kõrvuti Eesti eelmine president Kersti Kaljulaid ning kirjanik ja naisteriided selga ajanud aktivist Mikk Pärnits, kes pälvis presidendilt ka autasu. Foto neist ongi tehtud 2020. aasta augustis, kui Kaljulaid ja toonane justiitsminister Raivo Aeg tunnustasid vägivallaennetusse panustavaid inimesi. Pildil kannab Kaljulaid lillelist kleiti ning tema kõrval seisval Pärnitsal on seljas roosa kleit.

Enim tähelepanu on äratanud aga foto pealkiri, kus väidetakse, et pildil on Eesti president Kersti Kaljulaid oma pojaga.

Reuters võttis ühendust Mattias Tammetiga, kes on ametist lahkunud presidendi Kersti Kaljulaidi nõunik. Tammet kinnitas väljaandele, et Pärnits pole sugulane kellegagi, kes pildil on.

Ka Pärnits kummutas Reutersile kuuldused sellest, et ta on Kaljulaidi poeg.

Supertöö teinud tunnustatud meediahiid tõi välja, et tegelikult on Kaljulaidil kolm poega ning ükski neist pole Pärnits.

Oijah, mille kõigega ei pea vaesed faktikontrollijad tegelema.

 

Allikas: Kroonika