Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Viies kolonn: FSB proovib süsteemselt Ukraina sõjapõgenikke koostööle värvata

-
12.04.2023
Venemaa piirisild
© Uued Uudised

Venemaa julgeolekuteenistus FSB on süsteemselt proovinud Venemaalt Eestisse saabunud sõjapõgenikke kaastööle värvata juba Venemaa territooriumil, seda nii ähvardades kui ka raha pakkudes.Kui palju neist on vedu võtnud, pole teada.

Kapo aastaraamatus kirjutatakse, et Ukraina sõja eskaleerumise järel 2022. aasta veebruarikuu lõpust oli aasta lõpuni Eestis kaitset palunud umbes 45 000 põgenikku Ukrainast.

“Sõjapõgenikega peetud vestlustest joonistus selgelt välja FSB jõuline tegevus ukrainlaste vastu Venemaa territooriumil ja okupeeritud aladel. Alates filtreerimislaagritest kuni ülekuulamisteni piiripunktides on ukrainlased kõrgendatud tähelepanu all ning nende seast otsitakse Venemaale vaenulikke ja ohtlikke inimesi. Neid küsitletakse, otsitakse läbi nende vara, vaadatakse läbi nende sidevahendeid, vahel ähvardatakse ja kasutatakse ka vägivalda.”

Kaitsepolitseiameti teatel on ametiga ühendust võtnute hulgas nii sõjapõgenikke kui ka eestimaalasi ja see on aidanud näha Vene luureteenistuste tegevuse ulatust Eesti suunal alates sõja algusest.

 

Allikas: ERR