Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Kaja Kallas maksutõusu mahavaikimisest: “Sellepärast, et see on ebapopulaarne, väga lihtne”

-
12.04.2023
Oma rumalust on raske varjata…
© UU

Viimased üle kahe aasta valitsust juhtinud peaministrikandidaat Kaja Kallas kinnitas “Esimeses stuudios”, et riigirahanduse kehv seis oli enne valimisi teada.

Saatejuht Johannes Tralla tõi välja, et valimiste eel ei rääkinud Reformierakond maksude tõstmisest, kui erakonnalt kulutuste katteallikate kohta uuriti. Saatejuhi väitele, et Reformierakond kasutas samas võimalust maksutõusudest valimiskampaania ajal mitte rääkida, vastas Kallas: “Sellepärast, et see on ebapopulaarne. Väga lihtne, see ongi ebapopulaarne.”

Varem oli ta toonud demagoogitsedes põhjenduseks, et põhiseadus ei luba maksuteemat rahvahääletusele panna, justkui Riigikogu valimised võrduks rahvahääletusega.

Kui saatejuht viitas, et siis ei oleks Reformierakond valimisi nii suurelt ka võitnud ja ta jättis maksutõusudest rääkimata selleks, et EKRE ja teised ei pääseks võimule, kukkus Kallas end kogelema ja õigustama.

Kallas märkis lõpuks, et tõenäoliselt neid järgmistel valimistel selle eest ka karistatakse. Kuna maksuteemat valimistel üleval polnud, pole Reformierakond põhimõtteliselt ka oma valijatelt selleks mandaati saanud.