Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Konkurentsiamet üritab lõpuks selgeks teha, kuidas kütuseturg toimib

-
13.04.2023
Tankla

Juba aastaid on imestatud, kuidas on võimalik, et konkureerivad tanklad tõstavad ja vahel arva ka langetavad hindu üksteisele sendi pealt sarnaselt.

Nüüd lõpuks on konkurentsiamet alustanud mootorikütuste jae- ja hulgituru konkurentsiolukorra analüüsimist eesmärgiga saada selgust, kuidas need turud toimivad. Tulemuste avalikustamist on oodata alles aasta kuni poolteise pärast.

Konkurentsiameti juhi Evelin Pärn-Lee ütles ERR-ile, et tegemist on siiski lihtsalt majandusanalüüsiga, mis ei ole otseselt suunatud võimalike õiguserikkumiste tuvastamisele.

“Eesmärk on mõista, kuidas Eesti kütuseturg tegelikult toimib,” ütles Pärn-Lee, lisades, et amet kavatseb teha kogu analüüsiprotsessi nii läbipaistvaks kui vähegi võimalik, et kõik turuosalised ja ka tarbijad saaksid ise näha, kuidas kütuseturg toimib.

“Loodame, et meie analüüs annab vastuse ka sellele, kuidas toimub hinnastamine ja kas vastab tõele, et maailmaturu hinna tõusu korral jõuab see tanklasse pea kohe, ent maailmaturu hinna langus jõuab viivitusega,” ütles Pärn-Lee.