Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Ajakirjandusest ja inimradaritest

-
14.04.2023
Inimradar

Eesti peavoolumeedias tegutseb palju huvitavaid tegelaskujusid, näiteks tehisintellektiga organisme: ei tea küll, et mõnes teises riigis veel tegutseks selline asi nagu inimradar.

Aga Delfi ühes eriüksuses ehk poliitmõrvadele spetsialiseerunud EE-s tegutseb just selline ajakirjanik Urmas Jaagant: tema tänase loo alguses on kaks korda mainitud sõna „poliitikaradar“ ja lausa kolm korda „Urmas Jaagant“. Lugege ise kokku, kui ei usu:

„Urmas Jaaganti poliitikaradar. POLIITIKARADAR / Opositsioon pidurdab, kuis saab, EKRE-st käiakse aga mööda kui nakkushaigest. Urmas Jaagant – urmas.jaagant“ekspress.ee“.

No täielik Trinity Jaagant, Kolmainsus – Jaagant-Isa, Jaagant-Poeg ja Püha Vaim. Tõenäoliselt kolm korda vaktsineeritud kolmekordse doosiga. Eeldatavasti Sputnikuga, sest tegemist on ju inimradariga.

Loomulikult ei kipuks ma isegi sellise isiku kallale, kui mitte tema pealkiri, et „EKRE-st käiakse mööda kui nakkushaigusest“. No isegi EE ajakirjaniku latt ei peaks asuma nii madalal. Aga asub.

Pärast alatut ja räpast valimiseelset infooperatsiooni Prigožini teemal ei ole mul selle toimetuse vastu mitte vähimatki lugupidamist ega usaldust. Ja minu ajakirjanduslikud regaalid võimaldavad mul seda öelda. Ega järgi ei tee.

Inimradar Urmas Jaagant on oodatud külaline ETV saadetes, sest ERR-is ju oma tunnustatud kommentaatoreid ei paista olevat: saavad riigilt sadu miljoneid, aga kommentaatoreid ja kollaseid staarikesi kutsuvad erameediast.

Jõudu selles, aga ma juba aastaid väldin selliseid väljaandeid, või, kasutades Jaaganti väljendit, „käin mööda nagu nakkushaigusest“. Kuigi on kutsutud küll ja küll.

Ja nii jääb: olen EKRE värske liige, minu mõttekaaslased on ausad, siirad ja eestimeelsed inimesed.

Täiesti usun, et inimradari jaoks on need omadused paha haigus. Aga siiski mitte nakkav, sest aususe, siiruse ja eestimeelsuse vastu on peavoolumeedia vaktsineeritud Sputnikuga. Nii vaktsiini kui ka samanimelise väljaandega.

Kaheksa korda, nagu Žirinovski.

Ivan Makarov