Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 tahab panna parlamendi keskkonnakomisjoni juhtima puidutöösturi

-
16.04.2023
Tarmo Tamm (taga paremal)
© Riigikogu

Võiks arvata, et uus jõud tuleb puhta lehena, kuid esmakordselt Riigikokku jõudnud erakond Eesti 200 pole lihtsalt kogenematu, vaid ka veidrate kommetega, kavatsedes nimetada parlamendi keskkonnakomisjoni esimeheks puidutöösturi Tarmo Tamme, mis kätkeb endas selget huvide konflikti.

Lääne-Virumaalt Riigikokku valitud, Käsmus elav Tarmo Tamm on nii Puitmajaliidu juhatuse liige, kui ka peamiselt liimpuiduga tegeleva Peetri Puit OÜ asutaja ja juhatuse liige.

Riigikokku pääsemiseks kõvasti raha panustanud ärimees ise muidugi huvide konflikti ohtu ei näe. Oma sõnul kandideeris ta keskkonnakomisjoni esimehe kohale selleks, et muuta arusaama, justkui oleksid keskkonna inimesed ja puidutöösturid vastasleeridest ja lubas otsustes olla nii keskkonnasõbralik kui üldse saab olla.

Riigikogu keskkonnakomisjon tegeleb keskkonnapoliitikat ja -kaitset, loodusressursside kasutamist ning looduskaitset käsitlevate eelnõudega. Nõnda oleks puidutöösturi nimetamine keskkonnakomisjoni esimeheks vastuoluline samm just raiemahtusid ja metsanduse arengukava küsimusi silmas pidades.

Samas on hea meelde tuletada, et enne valimisi teatas Tamm oma programmis: „Iga hektar majandatavat metsa annab riigile umbes 2000 eurot lisaväärtust, võiks anda rohkemgi veel.“

Tarmo Tamm toetas oma koduerakonda Eesti 200 valimiste eel 50 000 ja Reformierakonda 20 000 euroga. Viimast põhjendas ta lootusega üheskoos liberaalset valitsust teha.

Riigikogu uue koosseisu alaliste komisjonide suurus ja liikmeskond peaks selguma uuel nädalal.