Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

„Rahva moraalne tuletorn“ ei paista Russalka tagant välja

-
17.04.2023

No misasi see on – aina rohkem sarnaneb Alar Karis käpiknukuga irvhambast näitleja käes: näitleja pöörab nuku näoga enda poole ja laseb ennast kinnitada, õnnistada ja õnnitleda.

Presidendiametnik nimetas täna keskpäeval Kadriorus ametisse Kaja Kallase uue valitsuse. Selleks pidi kümmekond poliitikut sõitma oma tossavate autode ja saatjatega läbi venestatud pealinna uutest ummikutest. Kas härra Karis pole midagi kuulnud e-riigist? Palju põletatud bensiini, väljutatud heitgaase ja avariiohtlikke olukordi oli vaja selleks, et poliitikute kinnitatud marionett kinnitaks vastutasuks näost näkku neidsamu poliitikuid, kes said võimule tänu pidevale jultunud valetamisele? Või Kristina Kallasel olid kaasas eksklusiivsed pastlad ja kannel eestlase Karise jaoks?

„Opositsioon tuletab teile pidevalt meelde, et on ka teistsuguseid arvamusi. See on igati normaalne ja demokraatlik. Piinlikuks muutub see siis, kui mängulust ja sõnatorked kasvavad parlamendi töö blokeerimiseks ja ebaviisakuste kaskaadiks. Ent juba on näha, et võimuliidu ja vastasrinna suhted saavad olema üsna karused,“ sõnas Karis.

Piinlik peaks olema kinnitada ametisse luiskajad, kes said võimule tänu kõigis teistes riikides ebaseaduslikele hämaratele e-valimistele ja valitsusmeedia räpastele infooperatsioonidele; piinlik peaks olema kätelda pedofiilia kinnimätsijatega; piinlik peaks olema õnnistada eesti rahvalt sõjas kannatavate ukrainlaste toeks kogutud miljonite kõrvalekantijatega.

Aga kõige selle pärast ei ole eestlaste poolt mittevolitatud Alar Karisel piinlik. Tal on piinlik, kui keegi rahva poolt valitud opositsioonisaadikutest esitab teravaid küsimusi. Sest see on ju ebaviisakas.

President peaks olema rahva ühendaja, põhiseaduse garant ja seega ka eesti rahvuse ja keele läbi aja säilimise eest võitleja, aga ta volitas kõige vingemaid venestajaid Eesti ajaloos. Kas see ongi meile lubatud „moraalne majakas“, mille valgus ei paista Russalka tagant?

„Nüüd aga – jõudu tööle!“ sõnas Alar Karis uut valitsust ametisse nimetades.

Et siis jõudu makse tõstma ja uusi leiutama?

President ei peaks olema korrumpeerunud valelike poliitikute üleskeeratav pulmavana. Sest saabub päev, kui teda enam ei keeratagi üles ja visatakse, Alma kõrvitsapurk käes, „Pehmete ja karvaste“ pimedasse kambrisse koos muu rahvale kalliks maksma mineva tarbetu koliga.

https://www.youtube.com/watch?v=DsNoM9LK-wI

Ivan Makarov