Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valetamisega võimule saanud Reformierakond alustas lasterikaste perede toetuse kärpimisega

-
18.04.2023
Kui minister ajab radikaalfeministlikku ja homolembelist rida, siis sündimus ei saagi paraneda.
© UU

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond) saatis kooskõlastusringile eelnõu, mis vähendab lasterikka pere toetusi 200 euro võrra ning lõpetab lasterikaste perede toetuse indekseerimise ja lasterikka pere toetusest sujuva väljumise skeemi.

Riisalo teatas valitsuse sigaduse õigustamiseks sotsiaalministeeriumi pressiteate vahendusel, et eelmise aasta lõpus otsustatud suurte perede toetuste tõus riivas ühe- ja kahelapseliste vanemate õiglustunnet. Samuti arvab Riisalo, et toetused üksi sündimust ei tõsta.

Kirsiks tordil on Riisalo suhu pandud õõnsad ja mittemittegiütlevad sõnad: “Me peame seadma eesmärgiks laste- ja peresõbraliku keskkonna loomise laiemalt ning pakkuma inimestele kvaliteetseid vajaduspõhiseid teenuseid.”

Lasterikka pere toetuse vähenemine, toetuse indekseerimisest loobumine ning lasterikka pere toetuse sujuva lõppemise kehtetuks tunnistamine toob riigieelarvele kokkuhoidu sel aastal 5,1 miljonit eurot.

Miks toetas Reformierakond suure pere toetuse tõusu enne valimisi ja asub toetusi kärpima pärast valimisi? Väga lihtne. Vaja oli kindlustada suurte perede toetushääled valimiseks. Järgmised valimised on alles nelja aasta pärast.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kavatseb Riigikogus hääletada toetuste vähenemise vastu, sest on seisukohal, et suurte perede toetus on oluline riiklik meede, millega saab soodustada kolmanda lapse sündi.