Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Kas „pika vaatega“ valetajate koalitsioon on prokuratuurile päitsed pähe pannud?

-
19.04.2023
Riigiprokuratuur

Äsja kinnitas prokuratuur taaskord, et Eesti on tavaline korruptiivne postsovjetlik riik. Eesti prokuratuur näitas taaskord, et see organisatsioon on samasugune valitsuse käpiknukk nagu seda on Venemaal sealne prokuratuur.

Prokuratuur nimelt ei näe alust uurimise algatamiseks MTÜ Slava Ukraini ja selle esinaise suhtes, kes avalikuse poole pöördudes tekitas paljudele isikutele ja ettevõtetele suures ulatuses varalist kahju tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõiget ettekujutuse loomise teel varalise kasu saamise eesmärgil.

Juba üksi see, et isik lunis avalikkuse poole pöördudes teadvalt ebaõiget ettekujutust luues annetuste näol endale palga maksmiseks suuri summasi, kvalifitseerub karistusseadustiku kelmuse paragrahvi alusel menetluse alustamise aluseks. Lisaks on teo toimepanemise kohaks Eesti, kus peteti elanikelt ja ettevõtetelt suures ulatuses välja raha. Väljapetetud raha summa pidi olema üle 6,5 miljoni.

Lisaks sellele on toime pandud rahapesu läbi Ukraina firma. Suhtumist rahapesusse on Eesti prokuratuur juba korduvalt tõestanud. Menetlust alustatakse alles siis, kui asi on sattunud rahvusvahelise skandaali keskmesse. Ka siis pidurdatakse asja uurimisega nii kaua kui võimalik, et kõik aegumise tõttu lõpetataks. Danske Bank Eesti filiaali toimunud rahapesu on siin selgeks eeskujuks. Kui kogu maailmas on juba pank süüdi mõistetud ja kõik panga tegevus ära tõestatud, siis mõni aeg enne süüteo aegumist otsustab alles Eesti prokuratuur süüdistust esitada!

Selleks, et taotleda Ukrainast rahvusvahelise koostöö abil abi peab olema eelnevalt algatatud kriminaalmenetlus. Seda aga Eesti prokuratuur teha ei taha. Siit tekkib õigustatud küsimus, kas prokuratuur keeldub menetlust alustamast korruptiivsetel põhjustel või on siia seotud poliitiline surve seda asja mitte menetleda.

Eesti prokuratuur on juba korduvalt tõestanud, et teatud erakonnad ja nende liikmed on „puutumatud“. Nii ei uuritud Reformierakonna rahastust, selle erakonna liikmete selgeid korruptiivseid tehinguid, teadvalt vale kaebuse esitamise eest kuriteo toimepanemise kohta, isegi võimaliku lapsporno valmistamise kohta keelduti menetlust algatamast. „Vale“ erakonna liikmeid aga vintsutatakse menetluste algatamisega isegi siis, kui mingit süüd pole. Selle tõestuseks peab aga läbima aastatepikkuse kohtumenetluse.

Ka hiljuti ajakirjanduses välja toodud endise Tõrva vallavanema, nüüdse Riigikogu liikme kangelastegude kohta ei ole algatatud menetlust. Vaevalt seda alustataksegi, ta kuulub ju Reformierakonda. Oodata on asja salastamist 75 aastaks.

Prokuratuur keeldus menetluse alustamisest isegi vaenuliku välisriigi selge Eesti valimistesse sekkumise korral. Seega ei ole ka praeguse selge kelmuse ja rahapesu kahtlusega tegude juures mingit imestust sellest, et prokuratuur ei leia menetlusele alust.

Prokuratuur oma tegevusetusega on riivanud paljude MTÜ Slava Ukraini poolt petta saanud inimeste õiglustunnet.

Eesti Vabariigi president ja välisministeerium loevad sellist tegevust veel eeskuju väärivaks, annetades selle MTÜ juhile teenetemärgid.

 

Artur Viks

Heiki Viks