Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kokkuhoidu ei paista: ministrid määrasid enne lahkumist nõunikele kopsakad preemiad

-
19.04.2023
Paljud on selle abielu unustanud.
© UU

Valitsuse vahetusega ametist lahkuma pidanud ministrid määrasid koos nendega ära läinud nõunikele kopsakad preemiad või tulemustasud.

Koos riigihalduse ministri Riina Solmaniga pidid ametist lahkuma nõunikud Aivo Vaske, Krislin Ots ja Tarmo Piirmann ning rahandusministri Annely Akkermanniga tema nõunikud Terje Rohi ja Tiit Efert.

Solman määras töölt vabastamisel igale oma nõunikule tulemuspalga ühe kuupalga ulatuses. Rahandusminister Akkermann määras pikaajalisele rahandusministri nõunikule Terje Rohile tulemuspalga ühe kuupalga ulatuses. Rohi töötas nõunikuna ka rahandusminister Keit Pentuse ajal. Nõunikule Tiit Efertile, kes oli töölt lahkudes alles katseajal, tulemuspalka ei makstud. Nii riigihalduse ministri kui rahandusministri nõunike tulemustasud jäid vahemikku 2240-3000 eurot.

Välisminister Urmas Reinsaluga lahkus ministri nõuniku kohalt Siim Umerov. Talle maksti ühekordset lisatasu 4350 eurot silmapaistva töö ja pühendumuse eest ministeeriumi juhtkonna toetamisel Venemaa jätkuva agressioonisõja ajal Ukraina vastu.

Kultuuriminister Piret Hartmanil oli kolm poliitilist nõunikku, kes lahkusid koos kultuuriministriga ametist. Nõunikele Marika Saarele, Hestia Rindlale ja Karolin Lillemäele määras minister tulemustasu, vastavalt poolteist kuu palka ehk 4650 eurot, ühe kuupalga ehk 2625 eurot ning pool kuupalka ehk 1550 eurot.

Justiitsminister Lea Danilson-Järgi nõunikud Ines Vapper, Andres Luus ja Katrin Kiisk said ametist lahkumisel preemiat ühe kuupalga ulatuses. Summad jäid vahemikku 2280 kuni 2900 eurot.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase nõunikud Marit Sepma, Kalmar Kurs ja Juhani Jaeger said lahkumisel hüvitist ühe kuupalga ulatuses ehk igaüks 2835 eurot.

Sotsiaalministeeriumist lahkus valitsuse vahetusega minister Signe Riisalo nõunik Kristel Kranich ning tervise- ja tööminister Peep Petersoni nõunikud Laila Talunik, Airi Kaunissaare ja Maris Jesse. Kristel Kranich sai lahkumisel lisatasuna 2058 eurot, Laila Talunik 3525 eurot, Airi Kaunissaare 5925  eurot ja Maris Jesse 4756 eurot.

Keskkonnaminister Madis Kallase nõunikud said lahkumisel ühe kuupalga suuruse tulemustasu, mis jäi vahemikku 1260 kuni 3150 eurot. Neeme Suur ja Oskar Lepik said 3150 eurot, Kadi Kenk 2520 eurot, Kirill Klaus 1575 eurot ja Eliise Ristimets 1260 eurot.

Ettevõtlus- ja tehnoloogiaminister Kristjan Järvani nõunikest lahkusid koos ministriga töölt Kalle Muuli ja Rain Veetõusme. Neile maksti tulemuspalka 1500 eurot.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti nõunikest lahkusid koos ministriga ametist Toomas Sarapuu ja Ann-Marii Nergi. Katry Ahi, kes töötas varem ministeeriumi Euroopa Liidu ja rahvusvahelise töö osakonnas, jätkab taas seal nõunikuna. Sikkuti nõunikud tulemuspalka ega muud sorti hüvitist ei saanud, neile maksti ainult lõpparve nagu seadus ette näeb.

Eelmisest valitsuse koosseisust jätkavad uues valitsuses samadel kohtadel peaminister Kaja Kallas, siseminister Lauri Läänemets, kaitseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.

BNS