Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets: teie rohepöörde pärast on majanduskriis juba pöörded üles võtnud

-
20.04.2023
ANTI POOLAMETS

Pärast õiguskantsler Ülle Madise eilset esinemist Riigikogus teemal „Kliima kaitse ja põhiõiguste piirangud“, tegi ettekande erakonna nimel ka EKRE fraktsiooni liige Anti Poolamets, kes ütles, et nõndanimetatud Euroopa kliimaseadus, on üks tühi raam, kuhu kirjutatakse sisse, mida pähe tuleb, väga juhusliku käekirjaga, nagu koolilapsed oleks lasknud vihiku ringi käima ja igaüks kirjutab poole lause pealt midagi juurde.

Anti Poolamets: „Vaat see on moodne kõrgtase, milline seadusandlus. Seda me saame siin nautida pikalt ja seda me naudime Euroopa Liidu asjade komisjonis iga nädal mitu korda. Ja meile tuuakse mingi toortoode, hulk toortooteid nõndanimetatud kliimaseaduste sildi all, mis hakkab seda Euroopa toortoodet siis siia kohaldama, jõuga. Nagu sundtoitmine hakkab toimuma nõndanimetatud kliimaseaduse alusel. Meid hakatakse sundtoitma erakordselt halva teadusega, erakordselt halva seadusandlusega, mis on julgelt võrreldav moodsa totalitarismiga. Sest moodne totalitarism ei tule täpselt nii nagu 1940, kirsasaabastega, vaid ta võib tulla ülalt alla, rahumeeli, veidrate ettekäänetega, nii nagu see sundsüstimine, mis alles hiljuti aset leidis, sundvaktsineerimine, mis kukkus läbi ka Eesti kohtute silmis.

Vene peaminister Viktor Tšernomõrdin ütles: tahtsime parimat, aga läks nii nagu alati. Juhtub ka siin täpselt samamoodi: läks nii nagu alati. Tahtsime parimat, filosofeerisime, mõtlesime õilsaid põhjendusi välja. Läks nässu.

Ma tean täpselt, mis juhtub kolme aasta pärast. Praegu on majanduskriis juba pöördeid üles võtmas teie suurepärase rohepöörde pärast. Inimesed lähevad massiliselt küsima abi energiaarvete maksmiseks. Kas see ei ole põhiõiguste rikkumine, et nad lähevad kerjama oma põhilist vajadust, et neil lamp põleks, et nad saaksid kodus normaalselt süüa teha? Vaat see on põhiõigus: saada oma elementaarsed vajadused täidetud. Mitusada tuhat inimest käib küsimas abi omavalitsustest. Olge ettevaatlikud selliste hiiglaslike plaanidega ja ärge muiake, sest nad lähevad uuesti varsti raha küsima. Uuesti läheb 200 000 inimest raha küsima teie fenomenaalse mütomaania pärast.

Õiguskantsler rääkis meie suveräänsuse piiridest. Meie suveräänsuse piirid on need, et kas me võime paluda, et puudega inimesed võivad painduvat kõrt kasutada. Eesti riik siis palub endale erandit, kas nad võivad seda toitu painduvast kõrrest juua. Riik arutab sellist küsimust. See on meie suveräänsus. Vaba maa.

Mis on Euroopa kliimatotalitarismi taga? Selle taga on liikmesriikide õiguste kaaperdamise meetod, kuidas saada maksuõiguski enda kätte, kuidas pressida ennast igasse eluvaldkonda, kuidas kontrollida teie autoomamist, kuidas koolidesse määrida kaela toitlustuspäevi, kalapäeva nagu Nõukogude ajal, et teeme nüüd nii, kord on nii, eks ole, nüüd on veganite päevad, eks. Moodne totalitarism. Ma olen ise näinud neid lõkendavaid totalitariste seal Brüsseli üritustel küll ja küll. Kui saaks ainult võimu juurde!

Ei ole ka kõik Eesti teadlased selle nõndanimetatud moodsa teadusega kaasa läinud. Tuletame meelde akadeemik Anto Raukast, tuletame meelde Endel Lippmaad, tuletame meelde NASA töötajat Arno Arrakut, kes kirjutas sellest ka tähelepanuväärse raamatu. “Mis soojenemine?” oli tema raamatu pealkiri.

Mis soojenemisega siin tegu on? Keskkonnakaitse, millest siin väga palju räägitakse, tähendab praeguse valitsuse ajal väga lihtsat asja: seninägematut kaevandamist mingi mõttetu raudtee nimel, mis sõidab läbi rabade, nõndanimetatud Rail Baltic. Vaat see on keskkonnakaitse, mis on unustatud. See on gigantne kaevandamisprojekt, gigantne paralleelraudtee ehitamine, mida kellelgi tegelikult vaja ei ole. Vaat siin rüüstatakse loodust, mägede kaupa viiakse ära isegi elementaarne ehituskruus või ‑liiv.

Kaasajooksmine moevooludega ei ole kasulik. Talupojatarkus on lihtsalt unustatud. Me läheme kogu elu totaalselt ümber korraldama ja see maksab kätte rahvale, kes ei õpi oma ajaloost. Mitu aastat me oleme olnud maailma ümberkorraldajate, jõgede ümberpöörajate ja muude revolutsiooniliste tüüpide kontrolli all? Vaadake, seal oli Lenini bareljeef. Vaadake, seal ta valvas teid, revolutsioonilised ümberpöörajad. Olge ettevaatlikud! Sellel mehel oli palju jüngreid. Te võite tahta head, aga kust te teate, et totalitarism ei tule teisel kujul, uuesti maalitud, ümber pakendatud?

Nii et meil rikutakse Euroopa Liiduga liitumise lepinguid jooksvalt, maksundus kaaperdatakse mingisuguse kõrvalise keskkonnakaitseteema alt, möödaminnes kaaperdatakse kogu riigi elu. Ja siis me oleme suveräänsed otsustajad muidugi, sest me peame arutama kõrre painduvuse üle. Vaat, milline tähtis mõte ja anti meile otsustamiseks.

Ja kui me vaatame oma põhiseadust, kus on siis see kliima sinna sisse kirjutatud? Nutikad poliitikud kirjutavad sinna alati midagi uut sisse. Meil ei ole sellist asja. Meil on siiamaani põhiseaduses kirjas ju, et Riigikogu annab välja seadusi. Aga kus on kirjas, et seda teeb Euroopa Nõukogu? Kus on kirjas, et seda teeb ka Euroopa Komisjon, kes seda kõike korraldab? Kus on kirjas, et seda annab ka europarlament välja? Põhiseadus ei vasta ammu enam tegelikkusele. Ja siis sirgeldatakse siia sisse asju, mis ei saa siia kuuluda.“