Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Teistes maades hoitakse riigikeelt elus, Eestis tahetakse sellest igati lahti saada

-
21.04.2023
Kas krimistatistika on sama võrdne või kaldub vasakule?
© UU

Eesti võimutsevad paduliberaalid ja äärmusvasakpoolsed näivad vihkavat eesti keelt ja jumaldavat mistahes võõrkeeli ning Kristina Kallase võimutsedes läheb surve meie emakeelele veelgi suuremaks. Osad võimueliidist on lihtsalt orjameelsed ja teised teadlikud eestluse väljajuurijad.

Kummalisel kombel on koduvillased eestluse hauakaevajad emakeelt hävitama agaramad, kui nende globalistlikud eeskujud migrantidest üle ujutatud Lääne-Euroopas, sest arengud on seal pisut teistsugused. Nagu ka põhjused.

Tulin äsja Austria pealinnast Viinist. Seal torkas silma see, et kuigi migrante on suurel hulgal, on avalikus ruumis konkurentsitult esikohal saksa keel, mida räägivad ka türklased, neegrid, araablased, slaavlased ja kõik teised sisserännanud. Omavahel räägitakse ilmselt emakeeles ja migrandilinnajagudes on tõenäoliselt palju umbkeelseid, kuid ühiskondlik ruum kasutab meeldivalt ainult saksa keelt, seda nii türgi kebabibaaris kui serblaste poekestes.

Eestis on lood paraku vastupidised – eesti keel kaob kiiresti avalikust kasutusest. Venelased  (ja nüüd ka ukrainlased) saavad venekeelses ruumis ilma riigikeeleta hakkama, inglisekeelsetest sisserändajatest, kes tulevad lääneriikidest, räägivad samuti väga vähesed eesti keelt, eestlased vestlevad mõlemaga võõrkeeles – ja nii tegutseb Eesti riik täiesti vastupidises suunas kui Austria. Ja seda teadlikult.

Ilmselt õpitakse Austrias saksa keelt ka teadmisest, et see on suur keel ja kulub ära paljudes naaberriikideski, Eestis aga saab eesti keeleta hakkama ning välismaal pole seda kusagil pruukida. Ja nii ei lähe meil venelane eestlasega vesteldes üle riigikeelele, inglisekeelsed samuti mitte, eestlased aga on lausa nõus, et riigikeelt ei õpita (hiljuti ju oldi nõus sellega, et “õnnetud” ukrainlased ei peaks seda kiiresti selgeks saama) ja nii on Eesti olukorras, kus eesti keelt surutakse igal tasemel maha.

Vaevalt, et Austrias tuleks midagi välja sellest, kui türklased üritaks igal pool türgi keeles või lõunaslaavlased serbohorvaadi keeles hakkama saada – saksa keel on seal vajaduseks tehtud, muidu pole võimalik ühiskonnas edasi liikuda. Eestis on asi vastupidine, vene ja inglise keelele loovutatakse järjest positsioone, võõrkeeltes kõnelemist soodustatakse ja eesti keelt alandatakse, ning see on kõigi, nii Reformi-kui Keskerakonna, nii sotside kui Eesti 200, nii Isamaa kui pisiparteide poliitika, mida varjatakse potjomkinliku eesti keele “kaitsmise” loosungi taha.

Ometigi on Eestil võimalik käituda nii, nagu Austrias seda saksa keelega tehakse – ka vene- ja inglisekeelse kogukonna olemasolu korral saab eesti keelt riigikeelena ühendava lülina hoida, mis võetakse kohe appi, kui teistes keeltes hakkama ei saa. Eestis aga on välja kujunemas olukord, kus riigikeel ongi vaid põlisrahva keeleks jäämas, kõik teised saavad ka oma keeltega ja riigikeelest mööda minnes hakkama. Mitte ükski ameeriklane, usbekk, neeger ega ukrainlane ei taha enam eesti keelt õppida, sest pole vajadust, riik on kõigile teistele selleks privileegid andnud.

Eriti ränk kuritegu on eesti keele lihtsustamine, tema muutmine mingiks pidžin-keeleks, mis tähendab, et juba paarikümne aasta pärast öeldakse mõnegi vanema inimese kohta: kuulake, vaat tema räägib veel seda vana puhast eesti keelt…

Austria aga on üks vana Euroopa riikidest, mis piirab sisserännet, leides, et võimekused selleks on ammendatud, ning sealne tänavapilt pole nii katastroofiline, nagu see on Brüsselis, kus kohati tunneb ennast nagu Lagoses või Kairos.

Mõistagi on kogu kristlikule Euroopale parim variant see, kui massimigratsioonile lõplik ja põhjalik piir pandaks, või see koguni vastupidiseks muudetaks ja rändlejad tagasi saadetaks. Sest kui sajandeid tagasi löödi türklased-osmanid Viini alt tagasi, siis nüüd tulevad nad vabalt ja islam koos nendega…

Eestis aga on valetajate koalitsioon alles massimigratsiooni alustamas. Muidugi võib neil venestunud Eestis homoseaduste elluviimisega raskeks minna.

Jüri Kukk