Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vasakliberaalide hävitustöö läheb rahvuseeposte kallale – tõuskem nende kaitsele!

-
22.04.2023
Soomeugri rahvad peavad tõusma oma rahvuseeposte kaitsele ning andma vastulöögi “tühistajatele”.
© UU

Soomes on juba ammu käimas rahvuseepose “Kalevala” “tühistamine”, kunstigaleriidest on minema viidud Väinamöinenit kujutavaid maale ja nüüd on needsamad “tühistajad” jõudnud ka Eestisse, õhutamaks oma siinsed rünnakrühmlasi eesti eepose kallale minema.

BNS vahendab: “Soome Instituudi esindajad Peep Ehasalu ja Hannele Valkeeniemi teevad Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil ettekande Soome rahvuseeposest “Kalevala”. Nad arutlevad selle üle, miks pole Soome rahvuseeposest vändatud rupskiooper-õudukat, milleks see rikkalikult ainest pakub. Ettekanne kannab pealkirja „Kalevala” kui õnne ja õuduste allikas” ja see on inspireeritud festivali avafilmist „Sampo”.

„Omanäolistest kangelastest pungil „Kalevala” peaks olema justkui kangelaslugu, mis on tihtipeale edasi antud keskse konflikti kaudu – Kalevala vapper valguserahvas võitlemas Põhjala pimeduse jõudude vastu. Võideldakse tõesti, aga ilma „Kalevala” värsimõõduta kerkib silme ette kummaliste tegelastega rupskiooper-õudukas, kus verd voolab ja kangelased kaotavad oma teekonnal ühe naise teise järel. Tapetakse ennast ja teisi, ema rehitseb poja surmajõest, vend vägistab õe ja läbitakse muid vägivaldseid seiklusi. Isegi vana ja targana reklaamitud Väinämöinen kasutab oma väesõnu vastase õlgadeni maasse sajatamiseks ja krabab siis vastase alaealist õde, nii et sellest Soome ajaloo esimene #metoo juhtum sünnib,” kirjutavad ettekandjad oma loengu saateks.”

Seega ei varjata, et rahvuslust rünnatakse #metoo abiga. Eeposed on paraku oma ajastu vili, nagu seda on ka näiteks pühakirjad – Piibli Vana Testamendi osa on üsnagi vägivalda täis, kuid see ei tähenda, et neid kohe “tühistama” peaks. Aga vasakliberaalid soovivad hävitada kõik rahvusliku ja eeposed on osa neist.

Ka “Kalevipoeg” sisaldab ühtteist sellist, mida kirjutatakse “Kalevala” kohta, kuid see ei anna põhjust visata minema eestlaste eepos, mis on innustanud väga paljusid. Rahvusmeelne Eesti peab kaitsma oma väärtusi ja “Kalevipoeg” on üks sellistest.

Uued Uudised