Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Millal hakkab Reformierakond oma puudleid “peedistama”?

-
22.04.2023
Need inimesed tegid Eesti rahva valimiste järel märgatavalt õnnetumaks.
© UU

Reformierakond on juba ammu tuntud oma reetlikkuse poolest, mis tähendab, et mingil ajal lükatakse vastutus oma sigaduste eest väiksematele koalitsioonipartneritele – nii on olnud see sotside, isamaalaste ja keskidega. Nüüd jääb vaid oodata, millal poliitoravad sotsidele ja Eesti 200-le noa selga löövad – sest erinevalt Reformierakonnast need kaks kosuvad.

ERR vahendab: “Reformierakonna toetus langes aprillis kõigi kolme Eestis regulaarselt erakondade toetusi mõõtva uuringufirma küsitluses. Reformierakonna toetusnumber oli aprillis uuringufirmadel väga sarnane ja jäi vahemikku 23,2 protsenti kuni 24,3 protsenti. Kuu varem ehk märtsi teises pooles oli peaministripartei toetus uuringufirmadel vahemikus 29,3 protsenti kuni 30 protsenti ehk oluliselt kõrgem.

Kui Reformierakonna toetust tabas järsk langus viimase kuuga, on valitsusvastutus Eesti 200 ja SDE-d seni säästnud. /…/ Kokkuvõttes õnnestus Eesti 200-l märtsi teise poolega võrreldes oma koondkeskmist toetust kasvatada 14,9 protsendilt 16,3 protsendile.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus püsib märtsiga võrreldes uuringufirmadel ja koondkeskmisena sisuliselt sama. Sotside koondkeskmine reiting jäi aga 10 protsendi ligi.”

Võib arvata, et Reformierakond ei lase oma partneritel kaua “õitseda” ja suunab mingil hetkel suure osa vastutusest nende kaela – see on poliitoravate puhul tavaline. Reformierakonnal on selleks ka hea võimalus oma ihumeedia näol, kes võib Kristina Kallase lapsnõuniku loo või skandaalsest muinsuskaitsjast seksuaalfantaasiate propageerijaks tõusnud Liisa Pakosta tegemisi “suure kella külge panna” ning sellega nende populaarsust vähendama hakata.

Üks on selge – Reformierakond ei lase oma “puudlitel” pikalt populaarsust nautida ja varsti tuleb neil Kaja Kallase patukoormat kandma hakata.

Uued Uudised