Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Issanda loomaaed: putinistist eesti ema – mis asi see selline on?

-
23.04.2023
Eesti ema: olen putinist!

„Juba teine eestlane ei häbene nimetamast end avalikult „PUTINISTIKS“. Tõsi küll, esimene eestlane on pandud vanglasse. See on Aivo Peterson…“ kirjutab kremlimeelne propagandist ja KaPo aastaraamatute personaaž Oleg Bessedin sisukokkuvõttes tema TVN-kanalis äsja avaldatud saateks „Sõnaõigus“.

Hea küll, Peterson ehk „esimene eestlane“ on teadupoolest Krõlov, aga see selleks. „Teine eestlane“ ehk antud saate kangelane paistab olevat eestlane. Tema nimi on Leila Eerits, ta räägib peaaegu veatut vene keelt ja väidab pooletunnise monoloogi lõpus jällegi puhtas eesti keeles, et teda diskrimineeritakse ja et selleks, et Eestis kuhugi jõuda, on vaja valetada.

Saate jooksul väidab ta, et tema pojale ei võimaldata sõnavabadust ja et pojal keelatakse lasteaias tõtt rääkimast ja maimikut on tõe eest ka „sõprade poolt läbi pekstud“. Nii et meie lasteaedades Eestis vohab poliitiline ja brutaalne füüsiline vägivald.

Ma kuulasin selle naise juttu ja mõtlesin, et ta oleks nagu kõige selle kehastus, mida nõukogude aeg on mõne eestlasega teinud.

Leila Eerits alustab vene keeles bravuurikalt: „Mind peetakse n.ö. putinistiks ainult selle eest, et ma pole ei Venemaa ega Ukraina poolt, vaid rahu poolt, ma olen hea meelega putinist!“ ja esitleb ennast liikumise Koos liikmena. Rõhutades, et kõigepealt on ta siiski ema ja psühholoog.

Nimetada end uhkusega putinistiks pärast Butšat, Mariupolit, Izjumi lõputuid vennashaudu, sadu tuhandeid hukkunuid, vägistatud ja tapetud ukraina naisi ja lapsi on paraku miljonite Venemaa emade hoiak, kuid kuulda seda eestlase suust on ikka palju enam kui kummaline. Rakettide ja mürskudega pommitatakse Ukraina, mitte Venemaa elumaju ja elektrijaamu, ikka Venemaa tungis Ukrainasse, mitte vastupidi. Rahulikele elanikele ässitati kallale Venemaa vanglates karistust kandnud mõrtsukad ja sadistid, seda fakti ei varja ka Venemaa võimud.

Ka möödunud ööl pommitati Harkivit. Ja eesti ema nimetab ennast pärast kõike seda uhkusega putinistiks.

Kui ma nägin ekraanil Eeritsat, siis esimene väline mulje oli, et tegemist on endise keskerakondlase Fjodorovaga, kes olles medõde agiteeris Venemaa võidu ja Ukraina hävitamise poolt. Ja sai vasakpartei nimekirjas mitusada häält ning vasakpartei saab nüüd riigilt 30 000 eurot aastas.

Kui see naine nimetab uhkusega end putinistiks ja pool tundi valetab kahes keeles, et Eestis ei ole sõnavabadust, siis äkki ta ei teagi seda, et putinistide riigis sai alles putinliku kohtu käest 25 aastat just vaba sõna lausumise eest Vladimir Kara-Murza, keda on enne seda kahel korral mürgitatud. Et on kinni pandud isegi poolvaba sõnaga Ehho Moskvõ, et vaba sõna eest on tagaotsitav legendaarne teleajakirjanik Aleksandr Nevzorov, et vaba sõna eest on mõrvatud Anna Politkovskaja, keelatud, kohtu alla antud ja pagendatud sajad muusikud.

See tapetute ja vanglates just sõnade eest piinatavate vene inimeste nimekiri on nii pikk, et neid „vabasõnalisi“ ei ole siin mõtet loetledagi. Seda enam et sellistele eeritsatele ei lähe see korda. Sest nad on nende endi väitel uhkusega putinistid.

Olgu siis edasi, seda enam et saade eestlasest putinistiga kogus juba paarsada ülistavat ja härdusest nõretavat kommentaari. Paneb muidugi kukalt kratsima asjaolu, et kui see Eerits kuulutaks praegu end Venemaal „zelenskistiks“, mis oleks ju tema vaba sõna ja õigus, saaks ta kohtult ilmselt 10-15 aastat kaasputinistide käest ja „eesti lasteaias läbipekstud poeg“ antaks kasuperedesse koos tuhandete Ukrainast röövitud lastega. Nende kuritegude eest on Putin tsiviliseeritud riikides tagaotsitav ja vastavalt rahvusvahelisele õigusele ning kriminaalkohtu otsusele tuleb arreteerida. Putin on kurjategija, seega „eesti putinistid“ on sõjaroimari ja lasteröövija kaasosalised. Aga ikka saavad sõna ja räägivad normaalsetele inimestele vastuvõetamatuid asju.

Meil tegutseb aastaid Bessedini TVN-kanal, kus sõna saavadki põhiliselt putinlased. Kuigi on ka erandeid: terve eelmine saade oli pühendatud keskerakonna äsjasele valitsusvastasele manifestatsioonile, pikemaid selgitusi andsid üks venekeelne keskerakondlane ja korraliku vene keelega eestlane Jaak Aab.

Pole mingit alust kahelda, selles, et härra Aab teadis suurepäraselt, mis kanalile selgitusi annab.

Ivan Makarov