Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Giorgia Meloni: ärkasime Euroopas tõdemusega, et me ei ole enam oma saatuse peremehed

-
23.04.2023
Giorgia Meloni
© Scanpix

Euroopa on hakanud ärkama probleemidele, mille väljaütlemise tõttu osa inimesi hinnati alles hiljuti ohtlikeks lõhestajateks, ütles Itaalia parempoolse erakonna Itaalia Vennad esimees ja peaminister Giorgia Meloni teisipäeval Milanos.

Meloni nentis, et Itaalias tuleb üha rohkem inimesi ülal pidada ning töölkäijate arv väheneb. “Probleemi saab lahendada mitut moodi ja valitsus ei mõtle seejuures mitte migrantidele, vaid suurele kasutamata reservile, mida esindab naistööjõud ja sünnitajate arvu soodustamine,” ütles Meloni.

Giorgia Meloni lisas, et tema valitsus keskendub sündimist soodustava peretoetuspoliitikaga demograafilisele kasvule. Ta arvas, et suutmatus varem rahvaarvu suurendamisse investeerida kujutab endast tõsist ohtu riigi majanduslikule ja sotsiaalsele ellujäämisele.

Peaminister esines Milano turuplatsil toimuval mööblitööstuse näitusel ja messil. Ta nimetas mööblitööstust riiklikuks tipptasemeks, rõhutades, et tema valitsus peab rahvustoodete kaitset prioriteediks. Ta märkis, et riigiabist elavate inimeste asemel on vaja oskustööjõudu.

Ta selgitas, et Euroopas aktuaalsed teemad tuleb ühildada rahvuslike huvide kaitsega ning Itaalia praegune valitsus kavatseb seda võimalikult hästi ellu viia. “Riiklike huvide kaitsmine tähendab ka Euroopa strateegiliselt olulise autonoomia tugevdamist,” ütles Giorgia Meloni.

Ta lisas, et Euroopa tegelik probleem täna, mida Euroopa hakkab nüüd mõistma, on strateegilise sõltumatuse puudumine.

“Ärkasime selle peale, et me ei ole enam oma saatuse peremehed. Täna seisame sellega silmitsi ja nüüd käib selle üle debatt, samas kui keegi paar aastat tagasi sama küsimuse tõstatas, kuulutati ta ohtlikuks suveräänistiks” ütles Giorgia Meloni.