Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Narratiiv “õnnetutest” põgenikest mureneb 

-
23.04.2023
Suur osa ukrainlastest tulebki siia majandusmigrantidena.
© UU

Eestis toetavad kõik poliitilised jõud Ukrainat võitluses oma riigi sõltumatuse eest, kuid erinevalt loosungeid karjuvatest peavooluerakondadest jälgivad rahvuskonservatiivid kriitiliselt kõike seda, mida see sõda meile kaasa toob.

Tundub uskumatu, kui täpsemalt näevad EKRE poliitikud ära probleemid, mis kaasnevad põgenike sisserändega. Omal ajal hoiatasid nad nii prostitutsiooni kui HIV leviku eest ja üsna pea selgus, et ukrainlased tõidki need probleemid kaasa. EKRE hoiatas selle eest, et Eestisse tulevad desertöörid, kes kodumaa eest sõdida ei taha; et suur osa “ukrainlastest” on venekeelsed ega ole oma maa patrioodid; et annetustega Ukrainale tuleb jama – ja kõik osutus tõeks.

Postimehes räägibki ukrainlane Dmitri just sellest, et ta tuli Eestisse, kuna ei tahtnud kodumaa eest sõdides surra ja et tuli siia, sest siin saab ta vene keelega hästi hakkama. Tegelikult on tegu ülestunnistusega, mis lükkab oluliselt ümber riikliku narratiivi – ei tule siia ainult õnnetud sõjapõgenikud, ning paljud “põgenikud” kasutavad eestlaste külalislahkuse ära, et mitte täita oma kohust kodumaa ees; ning et ukrainlaste ja teiste slaavlaste sisselubamine Reformierakonna poolt on kaasa toonud meeletu venestumise.

Ukrainlaste tausta näitab ära ka see, et vaid pisut üle poole neist on taotlenud ajutist kaitset – seega ei soovi ülejäänud kasutada võimalust, mis aitab põgenikel kohaneda ja annab neile teatud garantiid. Eestis on ukrainlased öelnud: kui ajutist kaitset küsida, siis tuleb kindlasti tagasi minna.

Ilmselgelt ei tööta kõik need ilusad muinasjutud, mida on ukrainlaste osas räägitud, ja neid kontrollimatult vastu võttes tekitab Eesti endale ainult probleeme – jääme oma maal vähemusse, riik venestub, paljud siiasaabujad ei ole Ukraina patrioodid, kuid Reformierakonna ja kogu valetajate koalitsiooni eestvedamisel jätkub õõnsate loosungite karjumine.

Kõik need Dmitrid võiks panna elama piirkondadesse, kus elavad valetajate koalitsiooni valijad. Mõneski Euroopa riigis on migrandid suunatud omavalitsustesse, kus on võimul vasakpoolsed ja pseudoliberaalid – las nunnutavad ise neid põgenikke, kes kasutavad ülbelt ära sihtriigi rumala poliitika.

Praegu näitavad Dmitrid ja Johanna-Mariad õnneks ära, et maailm ei ole mustvalge ja ainus tähtis asi toimub Ukraina rinnetel – kõik muu on täis tühja sõnavahtu ja kuritegelikku käitumist valetajate koalitsiooni poolt.

Uued Uudised