Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Külm dušš Eestile: soov, et siia paigutatakse oluliselt rohkem vägesid ja tehnikat, tõenäoliselt ei täitu

-
24.04.2023
Eesti kaitseväelased on ise NATO ja peavad olema valmis liitlaste toel vaenlast tõrjuma.
© Scanpix

Reformierakond on alati rõhunud sellele, et küll liitlased meid kaitsevad, ja on oma kaitsevõimekuste väljaarendamist pidevalt edasi lükanud, ning nüüd tuleb selline poliitika bumerangina tagasi, tõestades, et kaitstakse neid, kes ka ise ennast kaitsevad.

ERR kirjutab: “NATO asub kinnitama uusi kaitseplaane ajal, kui Euroopas vindub sõda, allianss laieneb Venemaa piiride ääres ja alles kohaneb pingestunud rahvusvahelise olukorraga. Balti riikide ootused plaanidele on suured, eeskätt seoses Soome ja Rootsiga, aga soov, et siia paigutatakse oluliselt rohkem vägesid ja tehnikat, tõenäoliselt ei täitu.”

Väga võimalik, et nüüd tuleb ümber vaadata ka plaanid Nursipalu osas, sest uudise alusel pole suuri liitlasvägede üksusi Eestisse oodata. Soome ja Rootsi osas on Eestil nüüd kindlam sellepoolest, et meie põhjatiib on nüüd liitlaste poolt kaitstud, aga päris kindlasti ei too Soome Eestisse vägesid, neil on endilgi pikk “rindejoon” Venemaaga, ja ka Rootsi keskendub pigem oma territooriumi kaitsele, eriti Gotlandi osas, mis on venelaste silmis väga hea sillapea edasitungiks.

Reformierakond on alati unustanud, et ka Eesti on NATO ja me peame olema ise valmis Venemaad tagasi lööma, liitlased on meile selleks kindel seljatagune. Paraku on poliitoravatele omane lömitav suhtumine EL-i ja NATO-sse, mis väljendub arvamises, et peremees peab kindlasti sulaseid kaitsma ja abistama. Tegelikult on Eesti mõlemas organisatsioonis ise peremees, kes peab probleeme lahendama koos teiste peremeestega Euroopast.

Omaenda kaitsevõimekuste kiire tõstmine muutub üha paratamatumaks, kuid Kaja Kallase valitsedes on kõik suuremad plaanid lükatud aastate taha.

Uued Uudised