Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa uus migratsioonipakt kinnistab juba ammu haledalt läbi kukkunud rändepoliitika jätkumise

-
24.04.2023
Nad aina tulevad ja tulevad, pühasõdalase mõõtu elujõus mehed, kes Euroopale mingit kasu ei too.
© Scanpix

Euroopa Liit on varasemalt korduvalt näidanud oma võimetust tegeleda tõhusalt migratsioonikriisiga ning surunud läbi ebaõnnestunud meetmeid. ELi uue nn migratsioonipakti vastuvõtmise eel Euroopa Parlamendis kõnelenud Ungari europarlamendisaadik Balázs Hidvéghi leiab, et juba läbikukkunud poliitikate uuesti pealesurumine liikmesriikidele on täiesti ebaloogiline.

„Kui mingi meetod teatud probleemi lahendamiseks ei toimi, siis on mõne aja pärast selge, et seda meetodit ei ole mõtet rohkem kasutada ja tuleb proovida midagi uut, kas pole? Niisugune on inimloogika,“ ütles Hidvéghi Strasbourgis. „Sama kehtib ka migratsiooniga tegelemise puhul. Siinne debatt illustreerib hästi, kuidas viis, millega Euroopa Liit on üritanud migratsioonikriisi viimase paari aasta jooksul lahendada, on olnud täielik läbikukkumine.“

„Vahemerel valitseva katastroofilise olukorra põhjuseks on tõsiasi, et Euroopa sallib endiselt ebaseaduslikku sisserännet oma territooriumile ja kuniks siin midagi ei muutu jäävadki migrandid illegaalselt saabuma. Nad maksavad smugeldajatele, nad riskivad oma eluga, ja selline olukord jätkub,“ hoiatas Hidvéghi.

„Me kõik teame, et enamik siia tulevatest inimestest ei ole põgenikud. Tegemist on majandusmigrantidega, kes lihtsalt kasutavad ära Euroopa nõrkust ja seda, et me ei isegi ei ürita olemasolevaid seadusi ja reegleid kehtestada,“ jätkas Hidvéghi. „ Ei ole mingit mõtet rääkida migratsioonikriisi lahendamisest või seaduslike võimaluste loomisest, kui asjad jätkuvad samal moel.“

Hidvéghi kutsus Euroopa Komisjoni üles tegema kõik endast oleneva, et toetada Itaalia valitsust, kes püüab praegu meeleheitlikult kaitsta Euroopa välispiiri, ning saatma kõik, kellel ei ole sisenemiseks õigust, kohe piirilt tagasi.

Uus migratsioonipakt võeti Euroopa Parlamendis möödunud nädalal siiski vastu. Muu hulgas näeb pakt liikmesriikidele ette kohustust toetada oma naaberriike, kelle vastuvõtuvõimekus on ammendunud.

Allikas: Remix News