Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mõned saadikud ei soovi komisjonides käia, vaid tahavad videosilda

-
24.04.2023
Ööistung

Läinud nädalal tuli kokku Riigikogu täiskoosseis ning esimeste protseduuridena andsid rahvasaadikud ametivande, valiti parlamendile esimees ja esimehed, seejärel kinnitati valitsus. Peale kõike seda pandi paika komisjonide koosseisud ja nende esimehed ja aseesimehed.

Olgu öeldud, et just komisjonides käib Riigikogus põhiline töö, mille tulemused parlamenti hääletusele tulevad ja mis teistele väljaspool Toompea lossi silma ei paista.

Komisjonides on esindatud kõikide parlamendierakondade esindajad, välja arvatud juhul, kui mõnes erakonnas on vähem esindatuid kui on komisjone.

Mis aga avanädalal kohe silma paistis, on asjaolu, et mitmes komisjonis kerkis esimesena esile küsimus, kas hakata pidama koosolekuid üle veebi või käia ikka ise kohal.

Nõnda oli see näiteks õiguskomisjonis, kus üks Reformierakonna esindaja andis teada, et tema ei kavatsegi sügisel kohal käima hakata, loodagu talle videosilla võimalused.

Võib ju üritada mõista saadikute mugavust ja tehniliste võimaluste avardumist, mis avanes eriti koroonapaanika ajal, kuid EKRE saadikud on igatahes seda meelt, et koosolekutele tuleks rahvaesindajatel ikka füüsiliselt kohale tulla. Ja seda ikka sisulise töö huvides, mitte selle pärast, et keegi koduses miljöös taas piinlikku olukoda satuks, nagu Jürgen Ligil juhtus.

Ja poliitikute ootus on ka see, et komisjonidesse kutsutud ministrid või ministeeriumide ametnikud tuleksid kohale, mitte ei piirduks mugavusest videovestlusega.