Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti vaimuinimesed: Merit ja Märten Männiste, aitäh!

-
24.04.2023

Uute Uudiste lugejad reageerisid väga elavalt loole https://uueduudised.ee/arvamus/glavliti-ajad-on-tagasi-eestis-vaenatakse-igasugust-isamaalist-sonumit-ja-selle-toojaid/

Pilvi Blankin Jones:

Aitäh õiglase hinnangu andmise eest kogu sellele üritusele!

On väga piinlik, et “Uue laulu” võistlus on tituleeritud meie armastatuima laulja Jaak Joala nimeliseks. Sellest lähtuvalt olen seda saadet püüdnud vaadata sellest seisukohast, et kas leidub mõnigi laul, mis Jaagule endale ka meeldiks ja mida ta ise ka oleks olnud nõus laulma ja rahvas oleks nõus taas ja taas kuulama? Kuni eilseni ma sellist laulu polnud leidnud.

Ja olin rõõmsalt üllatunud Merit ja Märten Männiste võistlusloo “Kurjad on ajad” üle, mis tõesti on väga hea ja kandideerib kindlasti “Uue laulu” võidulooks. Kuid “kohtunike” ebapädevad hinnangud viisid mind selleni, et pidin kanalit vahetama. Mis “mullis” need inimesed elavad? Nii kurjad kui praegu, ei ole meie kalli isamaa ajad veel kunagi olnud.

Nüüd on mul kahju, et ma ei suutnud rahvahääletuseni vastu pidada, oleksin kindlasti hääletanud selle loo jätkamise poolt. Aga olen väga rõõmus, et tänu televaatajate häältele Merit ja Märten Männiste said edasi.

Ja nüüd on meie kohus hääletada “Kurjad on ajad” Jaak Joala nimelise lauluvõistluse võitjaks. Luban, et seekord olen kohal! Palun, olge kõik kohal!

Tajo Kadajas:

Žürii reageering häiris ka mind. Ja selle reageeringu taustal kõlab ju Kaja Kallaselt iga päev, et me oleme sõjas. Ja meil on siin 100 tuhat Ukraina põgenikku, hulk naisi ja lapsi, kes põgenesid päris sõja eest. Sealt, kus tapetakse, piinatakse, vägistatakse ja kus vange enam ei võeta.

Ja selle kõige taustal see zürii eitab täielikult sõnumit “Kurjad on ajad”. Isegi, kui nad oma reageeringuga täielikult eitavad meie liberalistide kurjust meil siin Eestis, siis peaks nad siiski nägema ülimat kurjust meil Euroopas ja maailmas. See on tõstnud pead.

Üks maailmakord on lõppenud ja mis edasi saab, pole teada. Ma võrdleks neid seal žüriis jaanalinnuga, kes ohu korral peidab lihtsalt pea liiva alla.