Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oravad ja Issimaa – nagu sukk ja saabas: võta üht ja viska teist

-
24.04.2023

See, et reformierakond ei võtnud Issimaad koalitsiooni, oli paljude põhjalikult läbikalkuleeritud lootuste varisemine: HV Seederi erakond on reetnud ja täis sülitanud kõik oma „põhimõtted“ ja liitlased, et suurorava puudliks jääda, aga võta näpust: said saapaga sabakonti sellise matsu, et seni praegugi niutsuvad.

Ei aidanud ei EKRE-st distantseerumine, ei ülemaailmse geiparaadiga ühes rütmis patseerimine. Tüübid arvasid, et kogu elu võib olla kaalukeeleks, välja pressida siit ja sealt, aga „kord iga pidu saab otsa“: reformierakondlastel endil läks lipitsevatest libapatriootidest juba ammu süda pahaks ja nad võtsid hoopis teise kaalukeele. Isegi sotsidel on olemas põhimõtted, seedrilastel puudub aga igasugune identiteet.

Issimaa erakond otsib paaniliselt igasuguseid nippe endale tähelepanu tõmbamiseks: seedrilaste Tallinna linnavolikogu fraktsioon tuli mõni aeg välja eriti andeka seaduseelnõuga – kaotada Tallinna venekeelsete koolide nimedest sõna „vene“. Et nii kui see sõna kaob, muutuvad need õppeasutused automaatselt eesti koolideks ja üleminek eestikeelsele haridusele on ennaktempos teostatud!

Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjonis „skoorisid“ issimaalased nii, et selle nende potjomkinluse musterettepaneku poolt hääletas null liiget – kõik erakonnad olid vastu, võib-olla isegi Issimaa esindajad, kui nad just tööluusi ei teinud. Kukutati see jama läbi ka linnavolikogu istungil. No et ikka lähme kõigepealt eesti keelele üle ja siis muudame nimetused, mitte vastupidi.

Revanši ihkav issistide fraktsioon tormas möödunud nädala istungil vastupealetungile ja avaldas protesti uue aselinnapea Andrei Kante kandidatuuri vastu. Issimaalaste esindaja Ülle Rajasalu väljendas tõsiseid kahtlusi selle „nõndanimetatud Andrei Kante“ rahvusliku päritolu kohta. Pärast tema sõnu „nõndanimetatud Andrei Kante“ hakkas kogu linnavolikogu vappuma, turtsuma, hirnuma ja taguma ennast vastu kintse.

Issimaalaste idiotism ajendas „nõndanimetatud Mihhail Kõlvartit“ vastama pikalt, karmilt ja õiglaselt. See oli tõesti lõputu ja hävitav vastus, nii et mul hakkas „nõndanimetatud Ülle Rajasalust“ isegi kahju. Saalis muigasid „sisserännanu poeg“, nõndanimetatud Jevgeni Ossinovski, ja veel kümned „nõndanimetatud“ kahtlast päritolu linnavolinikud. Ka allakirjutanu.

Nii et Issimaa, mis on oma liberaalide ees lömitamisega naeruvääristanud tema poolt reedetud eestimeelsust, andis järjekordselt põhjuse sõimata rahvuslasi pooletoobisteks natsideks.

Mingil hetkel arvasin, et rumalamat parteid Eestis ei olegi, aga ilmselgelt alahindasin reformierakonda. Sest täna ilmus Postimehes, kus ilmselgelt valitseb süüdivate arvajate põud, lugu „IVO KÄND / Eestlased ja venelased – meie ja nemad?“.

Selgus, et härra Känd on TTÜ Tartu kolledži haldusjuht ja reformierakonna liige. See, mida antud oravausuline kirjutab, on kirjeldamatu. Arvasin enne sellega tutvumist, et ka kirjapandamatu. No ei saa selline umbluu tekkida TTÜ Tartu kolledži haldusjuhi peas ja leida veel ka heakskiidu Postimehe arvamustoimetuse rohketes tarkades peades, k.a. härra Ehala omas.

Aga tekkis ja leidis ja ilmus ja, nagu öeldakse, et ma parem pisikesena oleksin kärvanud, kui sellist jama lugeda. No sellisest kännust peaksid käbid kukkuma võimalikult kaugele.

Härra Känd kirjutab: „Eestlased ja venelased, velled, kas me oleme omavahel tülis? Kui üks tuleb teise juurde ja ütleb: «Lepime ära, joome koos pitsi viina ning „rebjata, davaitje žitj družno!“, siis see tähendab, et on tüli. Kui on vaja leppida, tekib intellektuaalne uitmõte: pole meile vaja veel mingit pseudoparalleeldemokraatiat. Olemasoleva olematusegagi on tegemist niigi.“

Kes siin mainis sõna „intellektuaalne“? Ah jaa, seda tegi kõrgkooli kolledži haldusjuht, kes ilmselgelt on vaadanud korduvalt vene „Kõuts Leopoldi“ lastemultikat ja tunneb venelaste viinajoomise kirge, – kuid seletage palun mulle, paljunäinud venelasele, kuidas võib koos pitsi viinaga ära juua fraasi „rebjata, davaite žitj družno“? Это как это, härra Känd?

Kuid kui me juba eksisime ära reformierakonna haritlaste imedemaale, siis kannatame välja veel ühe tiraadikese:

„Pole peaaegu ainsatki puhastverd eestlast ega venelast, oleme kokku segatud saksa-taani-rootsi-mongoli-slaavi pluss uuemal ajal ka värvilisematest veredest. Segaverelistel on aeg õppida ühte hoidma,“ kirjutab Känd.

Nii et segaverelistel on aeg ühte hoida? Aga peast segastel?

Kohe näha, miks oravad istutasid Kadriorgu geneetiku. Kuid ta pole vähemasti ei rassist ega raske haldustööga vaimselt kurnatud reformar.

Ivan Makarov