Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Triin Teramäe: uus haridusminister venestab meie koole

-
25.04.2023
Globalistist haridusminister, kes lammutab eesti koolisüsteemi.
© Uued Uudised

Uues koalitsioonileppes on kirjas, et 2027. aastaks käivad kõik Eestis elavad lapsed ühises lasteaias ja 2030. aastaks kõik ühises koolis. Eestikeelsele õppele üleminek tähendas siiani, et muulastele on riigikeele õppimiseks koolid, oma keele ja kultuuri süvendatud õppega, nagu mitmes teises riigis. Haridusminister Kristina Kallas (Eesti 200) on aga koalitsioonilepingusse vaikselt lisanud termini „ühtne“.

“Ühise või ühtse kooli asemel annab tegelikult selle sisu paremini edasi termin vene-eesti segakool,“ kirjutab Postimehes Triin Teramäe, “Eesti kool on eesti keele kodu” eestvedaja.

Venekeelsete uus-sisserände tulemusel ja Eesti demograafilise reaalsuse juures tähendab see, et 894 000 eestlaste lapsed pannakse kokku 460 000–500 000 venekeelse inimese lapsega. Juba enne Ukraina sõda oli Eestis pea 400 000 peamiselt venekeelset idaslaavlast. Alates Ukraina sõja algusest on juurde tulnud hinnanguliselt 60 000–100 000 idaslaavlast.

„Muidugi, uuele haridusministrile Kristina Kallasele selline vene keele ja meele toomine koolidesse kahtlemata sobib. On ta ju tuntud oma põhiseadusevastaste, eestluse-vaenulike ütluste poolest,“ märgib Teramäe.

13.05.2016. aasta Sirbis kirjutas Kristina Kallas muuhulgas, et Eesti riigi asi ei olegi seista eestlaste identiteedi eest; et etnilisus tuleks riigi alusdokumentidest välja võtta; et vene keeles kirjutavad kirjanikud Ivanovid, on sama palju eesti kirjanikud kui Tammsaare; et eesti kultuur peab tähendama ka vene sümboleid ja väärtusi – eestlastele jäägu nende pastlad ja kannel.

Teramäe rõhutab, et kuigi Kristina Kallasele meeldib ennast pidada hariduseksperdiks, siis tema tausta vaadates võib teda pidada pigem integratsiooniaktivistiks.

 

Loe siit:

https://arvamus.postimees.ee/7760343/triin-teramae-haridusminister-ei-pea-oma-isiklikke-identiteedihadasid-eesti-laste-peal-valja-elama