Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: abielu tähenduse väärastamise teerulli juhib minister, kes ise kahes abielus läbikukkunud

-
25.04.2023
Signe Riisalo (esiplaanil)

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Riigikogu fraktsiooni liikme Varro Vooglaiu sõnul on päris kõnekas, et peaminister Kaja Kallas pani Signe Riisalo (mõlemad Reformierakond) näol abielu tähenduse väärastamise projektis teerullijuhiks inimese, kes on ise kahes abielus läbikukkunud.

„Neiupõlvenimi oli tal Roos, aga esimesest abielust sai ta nime Kaplan, teisest abielust nime Riisalo,“ märgib Vooglaid. „Kui inimene ise ilmselgelt pole saanud abielu ideaali teostamisega oma elus hakkama, siis võiks vähemalt olla piisavalt taktitunnet tunnistada, et ei olda õige inimene ühiskonnale õpetama, kuidas peaks abielust mõtlema ja milleks peaks seda pidama. Reaalselt on aga vastupidi – kui ise ideaali teostada ei suudeta, asutakse hoopis seda hävitama.“

Ta lisab, et Kaja Kallas pole selles osas ise sugugi paremas positsioonis.

Signe Riisalo ütles eelmisel nädalal ERR-ile, et abieluvõrdsuse eelnõu püütakse saata Riigikokku juba enne jaanipäeva.

Riisalo rääkis ERR-ile, et korrigeerida tuleb kõiki seadusi, mis sisaldavad sõna “abikaasa” või “abielu” ja lisada sinna kõrvale vajadusel sõna “kooselupartner” või muid täpsustusi.

Signe Riisalo on siiani abielus Tiit Riisaloga, kellega neil on ka ühine tütar, kuid kes elavad juba aastaid lahus. Tiit Riisalo kuulub uues valitsuses Eesti 200 esindajana ka valitsusse, olles majandus- ja taristuminister.