Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mõrtsukas Jevgeni Prigožin osutus hoopis valetajate koalitsiooni partneriks võimu nimel Stenbocki majas

-
25.04.2023
Jevgeni Prigožin
© Scanpix

Reformierakonna valitsedes on Eesti muutunud postsovjetlikuks riigiks, kus puudub igasugune demokraatlikele maadele omane moraalsus ning valitseb korrumpeerunud poliiteliidi võimu- ja rahajanu, mis ei sea piire ühelegi sigadusele. Nagu arvata oligi, osutus nende poolt sahtlist välja lastud wagnerlase Prigožini vaim hoopiski poliitoravate heaks partneriks ja tõhusaks tööriistaks.

Portaal Uued Uudised ennustas juba enne valimisi, et kui need kord läbi saavad, siis kaovad kaks sõna, “Prigožin” ja “Wagner” nagu nõiaväel meedia leksikonist. Ja nii juhtuski.

“Kas pole huvitav, et kohe kui valimised jäid selja taha ja saavutati soovitud tulemus, kaotas meedia ja laiem avalikkus igasuguse huvi EKRE väidetava koostöö vastu Venemaa eriteenistustega… Asjade niisugusest käigust nähtub täiesti ühemõtteliselt, et kõik, kes seda narratiivi valimiste eelsel ajal üles kloppisid ja seda võimendada aitasid, teadsid väga hästi, et mängiti valemängu ehk levitati kahtlustusi, millel puudub tõepõhi,” kirjutab Riigikogu saadik Varro Vooglaid sotsiaalmeedias.

Kui enne valimisi algas EKRE seostamine kurikuulsa Vene sõjardiga, siis olnuks loogiline, et see huvi ei kao ja asja sorgitakse kuni täieliku selguseni. Aga nagu märkis Varro Vooglaid, valimistulemuse saavutamise järel pole ei meedial ega vasakpoolsel-liberaalsel poliitseltskonnal enam üldse huvi selle, kas keegi Vene äärmuslastega tiiba ripsutab või mitte.

Sellest saab teha ainult ühe järelduse – tegu oli suure infooperatsiooniga, vääramaks rahvuskonservatiivide head valimistulemust ja kõik röökurid teadsid juba siis, et skandaalil pole sisu. Aga et see rünnak ikkagi läbi viidi, on tõestuseks valimiste võltsimisest.

Sest valimiste mõjutamine libauudiste ja väärinfoga on demokraatliku riigi jaoks lubamatu ja tulemused on seega mittelegitiimsed. Praegune valetajate koalitsioon sai võimu valskusega, nagu oleks tegu mingi Myanmari või Türkmenistaniga.

Praeguste võimupoliitikute moraalset taset näitabki see, et kuigi infooperatsioon on nüüdseks täiesti läbi põrunud, jätkavad nad vähimagi südametunnistuspiinata valega kättevõidetud võimu nautimist. Eesti ajakirjandus, eriti Delfi Meedia, aga näitas ennast pesuehtsa sõnnikulaotajana. Ja mida mõtlevad need valijad, kes jäid Reformierakonna valesid uskuma, nähes nüüd, et Prigožinist enam isegi ei räägita…

Sellised asjad toimuvad ainult postsovjetlikes maades ja Kaja Kallasel pole mingit võimalustki väita, et Eesti on nüüd Euroopas.

Uued Uudised