Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lekkinud Vene saladokumendid kirjeldavad täpselt Reformierakonna ja Kaja Kallase tegevust

-
26.04.2023
Seda reformarid tahtsid…
© UU

Rahvusvaheline ajakirjanike konsortsium paljastas salajased strateegiadokumendid, mis puudutavad Venemaa plaane Balti riikides, kusjuures eraldi on välja toodud Venemaa ja vene kultuuri mõju tugevdamine, mida Reformierakond on venekeelsete massisisserändega edukalt teostanud.

Kuigi ei saa ehk julgelt väita, et Reformierakond tegeleb otseselt Kremli poliitika elluviimisega, on poliitoravate tegevus igati soodustanud Venemaa mõju tugevnemist Eestis. “Kremli kasulikud idioodid” on poliitoravad igal juhul.

BNS vahendab: “Üldine siht on vähendada NATO kohalolekut ja mõjuvõimu ning tugevdada Venemaa mõju ja vene kultuuri. Muu hulgas näitavad dokumendid kavatsust nurjata NATO sõjaväebaaside rajamist, nõrgestada kohalikke demokraatlikke valitsusi, laiendada Vene kultuurilist ja keelelist mõju ning tugevdada Kremli-meelseid poliitilisi organisatsioone.”

Reformierakond on Eesti teatud ulatuses, eriti Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal, täiesti ära venestanud, luues sellega venekeelse avaliku ruumi, kuhu saavad kinnituda mitte ainult putini-meelsed, vaid ka Venemaa diktaatorist eemale hoidvad suurvenelased, kes pole samuti meie sõbrad. Juba Kaja Kallase võimule saades tehti välismaalaste seaduses muudatus, mis lubas Eestisse ohtralt võõrtööjõudu endisest Nõukogude Liidust, mida kinnitasid ka tollase ettevõtlusministri Andres Suti sõnad, et oodatud on just  idast tulijad.

Kaja Kallase valitsus lubas Eestisse kontrollimatu Ukraina põgenikelaine. Kuni see tuli otse Ukrainast, näiteks Poola kaudu, oli asi normaalne, kuid siis hakkasid põgenikud saabuma läbi agressorriigi, Venemaa kaudu, ja see pole kindlasti normaalne. Ainult naiivitarid võivad arvata, et Venemaa ei saatnud selle migratsiooniga siia vajalikke inimesi ja et meie piirivalve on suutnud kõiki “pahalasi” välja sõeluda. Üks Ukraina luuretöötaja väitis hiljuti meie meedias, et Läti Daugavpils olevat Venemaa eriteenistuste inimesi täis ja hoiatas Krimmi stsenaariumi kordumise eest Baltikumi venekeelsetel aladel.

Valitsus ei kontrollinud alguses ega kontrolli nüüdki kogu Venest ja Ukrainast saabuvat migratsiooni ja seega on Eestis ilmselt ohtralt neid, keda siin olla ei tohiks. Miks ei võta umbes pooled Ukraina põgenikest ajutist kaitset, kui Lääne-Euroopasse saabunud Aafrika ja Araabia migrandid lausa nuruvad seda?

Lisaks on Eesti venekeelses ajakirjanduses juhtrolli haaranud Venemaalt “põgenenud” liberaalid, kes pole ehk küll Putini, kuid on kindlasti suurvene usku, ja nende saated on selget Eestit mõnitavad. Venekeelses meedias sõna saavad pingete õhutamiseks sots Lauri Läänemets, keskerakondlane Yana Toom ja paljud teised venemeelsed, kes aitavad otseselt Kremli agenda levikule kaasa.

Mis puutub Kremli-meelsetesse organisatsioonidesse, siis laskis valimiste võltsimisega aktiivselt tegelev Reformierakond esile kerkida ekskommunistide Vasakparteil, mis saab nüüd otse riigilt tuge. Skandaalne Peterson on küll rootsi kardinate taga, aga pigem oma väljaütlemiste pärast, organisatsioon on elus.

NATO baaside kohta võib öelda vaid seda, et Nursipalu rahvas ja Võrokeste kongress ei kavatse “nurjata NATO sõjaväebaaside rajamist”. Seal on tegu kodude kaitsmisega – liitlased on Võru Taara kasarmutes alati olnud ja ka Nursipalus tegutsenud, ja siis pole keegi nende vastu olnud, vastuseis tuli siis, kui see hakkas kodusid puudutama. Inimesed protesteerivad protsessi vastu, sest kodud jäävad ette ka Rail Balticu, tuuleparkide ja Soodla harjutusväljaku rajamisel. Salamisi võib küsida, et ega maaelanikke ning liitlasi ja Kaitseväge vastandades järsku tahetagi lüüa kiilu riigikaitse ja kodanike vahele?

Reformierakond ja Kaja Kallas aga on Eesti venekeelset rahvast täis täis lasknud, nõrgestades samas eestlaste kui põlisrahva, tema keele ja kultuuri mõju – aga põlisrahvas ongi ju ainus tõsine vastuhakkaja, sest Eesti eest ei hakka siin sõdima ei siinne nigeerlasest taksojuht ega hiljuti Postimehele intervjuu andnud ukrainlane Dmitri, kes sõjaväeteenistuse eest siia põgeneski. Praegused võimud nõrgestavad teadlikult eestlaste kaitsetahet igasuguste vastasseisude tekitamisega.

Ei saa mööda minna ka “ajurünnakust” EKRE abielureferendumi vastu, kus Reformierakond ladus lauale ohtralt ettepanekuid Venemaa poolt ja NATO vastu. “Pulli” võib ju teha, aga seda tehti täiesti tõsise asja, rahvahääletuse raames, mida mujal maailmas võetakse tõsiselt. Venemaa sai sealt kindla plusspunkti.

Ja ikka endiselt on Eestis alles Andrus Ansipi äpardus, pronkssõdur Aljoša, mis tõmbab suurvenelasi nagu meepott enda poole. Rääkimata venekeelsete korruptiivsusesse kalduvast võimust pealinnas ja haridusminister Kristina Kallasest, kes loob “ühiskoole” ja jätab eestlastele põlglikult ainult pastlad ja kandle. VEB Fondi ja skandinaavlaste rahapesu juured on samuti otstega Venemaal, olles seotud ka Reformierakonnaga.

Eraldi võib peatuda lõigul: “nõrgestada kohalikke demokraatlikke valitsusi”. Viimased valimised, mis erinesid Soome omadest nagu öö ja päev, näitasid sellist võimu saamise nimel vangerdamist, infooperatsioone ja häbematut petmist “võitjate” poolt, et Eestit ei saa enam kuidagi demokraatlikuks riigiks pidada, pigem on see postsovjetlik korruptantide maa. Inimestes usalduse kaotamine demokraatia vastu teenib samuti Kremli huve.

Millised on siis Reformierakonna saavutused? Venekeelse kogukonna suurendamine – tehtud! Vene keele kasutusala laiendamine – tehtud! Vene-Ukraina etnilise konflkti võimaluse suurendamine – tehtud? Eestlaste vastupanutahte nõrgendamine – tehtud! Tülide istutamine ühiskonda – tehtud! Ja lõpuks – Venemaa mõju suurendamine on samuti tehtud!

Uued Uudised