Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsusmaa presidendi maine on põhjalikult augus

-
26.04.2023
Võtab murelikuks küll.
© Scanpix

Prantsusmaal on president Emmanuel Macroni populaarsus kivina kukkunud ja ligi 69% valijatest kahetseb tema tagasivalimist. Hiljutised uurimusküsitlused näitavad, et kui presidendivalimised toimuksid praegu, kaotaks Macron oma rivaalile Marine Le Penile.

Elabe instituudi poolt läbi viidud uuringu järgi leiab 69% vastanutest, et Macroni tagasivalimine oli halb. Macroni tagasivalimist peab heaks kõigest 30% vastanutest.

Macroni viimase aasta tegemiste kirjeldamiseks kasutati kõige rohkem negatiivse alatooniga sõnu: 44% kordadest öeldi, et ei nõustuta Macroni poliitikaga, 42% kordadest öeldi, et ollakse selles pettunud ja 39% kordadest kasutati kirjeldamiseks sõnu viha ja 26% korral vaenulikkust.

Positiivselt (avaldati toetust, austust ja sümpaatiat) kirjeldati Macroni tegevust vaid vastavalt 13%, 10% ja 7% juhtudest.

Ligi veerand Macroni esimeses voorus toetanud valijatest ja ligi 40% teises voorus toetanutest leiab, et Macroni viimase aja tegevus on pettumust tekitav. Macroni teist ametiaega iseloomustavad vastuolulised ja ebapopulaarsed otsused, eriti on aga pahameelt tekitanud Macroni otsus suruda parlamendist mööda minnes läbi proteste tekitanud pensionireform.

Macron võitis möödunud aasta aprillis toiminud presidendivalimised 58,5% häältega 41,5% hääli saanud Marine Le Peni ees. Samas näitab üks teine Elabe instituudi poolt hiljuti läbiviidud küsitlus, et kui valimised toimuksid praegu, võidaks Le Pen Macroni, kogudes 55% hääli Macroni 45% vastu. „Nn blokeerivaid hääli [Le Peni vastu] oleks praegu tunduvalt vähem,“ ütles Elabe esindaja Bernard Sananes kommnetaaris BFMTV-le.

Allikas: Remix News