Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kasulikud idioodid, Moskva käpikud ja Nursipalu ööbikud

-
26.04.2023
Nursipalu kaitsjate rinnamärgid.
© Meie Nursipalu MTÜ

Raske on vaadata, kuidas Eestis on rahvast iseäranis paaril viimasel aastal lõhestatud, mis ilmnenud eriti reljeefselt pärast viimatisi parlamendivalimisi. Valetavates valitsejates ja ilmselgelt võltsitud valimistulemustes pettunud inimesed on selja keeranud poliitikutele ja mõnedki oma kodumaale. Jõutud on lausa selleni, et mõned aktivistid nõuavad Võrumaale autonoomiat.

Ilmekaks kinnituseks on siin näide Võrumaa rahvast, kes on tõusnud üles Nursipalu kaitsele ja oma kongressil kuulutasid võrokesed end põlisrahvaks, soovides oma keele tunnustamist. Selle asemel et nende soove austada – Eestimaa ei ole ju ometi nii suur, et ühte oma põlist nurka eirata – sõidetakse neist sõna otseses ja kaudses mõttes omaenda valitsuse poolt tankiga üle.

Veelgi enam – käivitatud on lausa strateegiline kommunikatsioon, kus sõjaväebaase mittesoovivaid võrokesi nimetatakse kasulikeks idiootideks, putinistideks jne.
Riigikaitse on kahtlemata praegusel ajal ülioluline, kuid kogu selles kremplis kiputakse oma inimesi tühisteks ja tüütuteks tegelasteks pidama.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab juhtkirjas, kuidas võrokeste võitlus oma kodu eest täidab Kremli plaani. Juhtkiri ise kannab pealkirja „Lihtne on saada kasulikuks idioodiks“.

Nursipalu polügooni laiendamise vastu korraldatud inimketil Võrus Tamula järve ääres nägi igasuguseid loosungeid. Mõned neist ajasid eurotruud tegelased tagajalgadele. Selles nähakse ohtu meie kaitsevõimele.

Aga sellele ei mõelda, kuidas kohalikele asi selgeks on tehtud, kuidas nendega üldse on suheldud, milline lõhe on tekitatud Tallinna ja muu Eesti vahele, mida plaanitakse, kuidas plaanitakse… mitte midagi sellist pole toimunud. Ja sellised plakatid on kibestunud ning pettunud inimeste reageering.

Kui Ida-Virumaa venelasi süüdistatakse Putini inforuumis elamises, siis lõunaeestlased ei saa küll kuidagi selles süüdi olla. Aga ikka pannakse kõik ühte patta – kremlistid!

See on justkui julm psühholoogilise sõjamasin – kaitsed oma kodu, oled Moskva käsilane. Justkui pahupidi pööratud kommunistlik propaganda.

Mitte keegi ei küsi, kas Nursipalu rüüstamine asendab meie puuduva õhutõrje, raskerelvade nappuse või soomustehnika olematuse? Kas ennastunustav paugutamine teeb olematuks reformierakondlaste väsimatu töö Eesti kaitsevõime nõrgestamisel?

Selle võtab kokku Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi sotsiaalmeedias: „Vōrumaa meeleavalduse fotol Õhtulehes seisab mees plakatiga “Baasidevaba Eestimaa”. See on üleskutse loobuda Eesti riigi kaitsest, sest ilma nendeta pole võimalik koostöö NATOga. (—) Ühelt poolt riigiametnike ülbus ja teiselt poolt naiivsed kohalikud, kes ei taju eksistentsiaalset ohtu, mis varitseb tervet Eestimaad.“