Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Paljas tagumik ajas Kaja Kallase elevile

-
26.04.2023
Laadime sisu...

Ehkki peaministrina jätkav Reformierakonna esimees Kaja Kallas on rääkinud, kuidas parlamendikultuuri tuleks parandada, siis näib, et sel on tema silmis oma isikupärane arusaam.

Tavaliselt puldis vene vanasõnu pilduv Kallas läks täna ühe rahvaliku kujundi peale nii elevile, et muutus talle omaselt mitte ainult isiklikuks, vaid ka labaseks, unustades end seejuures plikalikult itsitama.

„Meie ei ole Ukraina abistamise vastu. Me oleme selle vastu, et Ukrainat abistatakse nii, et me ise oleme palja tagumikuga. Nii relvastuse osas kui muu osas,“ rääkis EKRE fraktsiooni liige Mart Helme oma küsimuse sissejuhatuses.

Selle peale vastas Kallas: „Te ütlete, et me oleme palja tagumikuga, ma ei näe, et te oleksite palja tagumikuga, ausalt öeldes.“ (naerab)

Selle peale küsis Helme, kas tahab, et ta võtaks püksid maha? „Võite võtta küll, aga ma tõesti ei taha, et te võtaksite. See on küll nüüd Riigikogu saalis täiesti uus tase muidugi, et te pakute, et te võtate tagumiku paljaks. Okei, aga katsume selle pildi unustada.“ (ei suuda itsitamist varjata)

Hiljem selle teema juurde tagasi tulles märkis Helme, et kaugistungite ajal demonstreeris reformierakondlane Jürgen Ligi tervele Eesti rahvale oma paljast tagumikku kraanikausi ääres – nii et see pretsedent on olemas.

Enne seda juhtis Helme istungi juhataja tähelepanu tõigale, et Kaja Kallas täiesti alusetult ja formaadiväliselt lubas endale küsija Helir-Valdor Seedri isiklikku ründamist.