Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nursipalu kaitsja: me nõuame, et riigivalitsejad räägiks tõtt ja täidaks seadusi

-
26.04.2023
Nursipalulased küsivad.
© FB

Üks Nursipalju kaitsjate eestvedajatest Maarika Niidumaa juhib oma sotsiaalmeediapostituses tähelepanu sellele, et kohaliku rahva muredest ei räägita endiselt tõtt.

“AITÄH SULLE, KES SA KAASA TULID! See oli võimas! Avalikkuse surve on väga oluline. Võrukeste Kongress oli märgilise tähtsusega. Samuti Nursipalu kett ja kontsert-meeleavaldus, mis kõik olid meie endi – Võrumaa rahva korraldatud. Toetajaid, abistajaid on järjest rohkem üle Eesti ja eilegi oli kaugemalt koheletulnuid. Tänukallistus!

MTÜ Meie Nursipalu tegeleb samal ajal juriidilise poolega. Varsti saame jagada ka selle kohta uudiseid. Töö käib erinevatel suundadel. Eilne päev oli ajalooline.

Vaatasin eileõhtusi kajastusi peavoolumeedias. ERR jätkuvalt ignoreerib põhiteemasid! Ei ühtegi lauset selle kohta, mis ma intervjuudes fookusesse tõstsin! Ütlesin, et Nursipalu on tõstatanud ühiskondlikult olulised teemad, mida ei saa ignoreerida. Selgitasin, mida silmas pean – kodu puutumatus, keele ja kultuuri, looduse kaitse ja arukus kaitsevõime tõstmisel. Ja nad jätkuvalt ignoreerivad. Kas need on tõesti nii üle mõistuse teemad Eesti mõistes, et neist ei julgeta avalikult rääkida?

ERR räägib jätkuvalt nagu põhiprobleemiks oleks olnud kommunikatsioon kohalikega. Nad eksivad. See etapp on möödas. Nüüd me juba nõuame, et riigivalitsejad räägiks tõtt ja täidaks seadusi.

Kaadrid ketist olid küll ilusad, intervjuud inimestega toetavad. Hea, et Võru kongress sai tähelepanu. Me ei lase võrukate (ja ka paljude teiste kaasamõtlejate) muret pisendada. Kui peavoolumeedia ei avalda põhiküsimusi, siis otsime muid võimalusi.”