Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Maksudega toimuv on kuritegelik

-
27.04.2023
Peenraha
© Uued Uudised

Eile toimus EKRE Riigikogu fraktsioonis kohtumine Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni esindajatega. Tegemist oli väga informatiivse kohtumisega, kuna saime värske ülevaate väikeettevõtete meeleoludest ja tulevikuväljavaadetest seoses Vabariigi Valitsuse poolt kavandatavate maksutõusudega. Ja see pilt, mis meile lähiaastatel vastu vaatab, on masendav!

Maksutõusud ja majanduskasv on alati olnud vastandid ning maksude tõstmine peaks olema kõige viimane ja äärmuslikum abinõu. Sellest olenemata leidis aga uus koalitsioon, et makse on mõistlik tõsta kohe peale koroonakriisi, ilma et ettevõtted oleksid saanud toibuda. Me räägime seejuures valdavas osas väikestest pereettevõtetest, mis otseselt tagavad perede igakuise hakkamasaamise ja on majanduse aluseks.

Täna väljakuulutatud maksutõusude tagajärjel on oodata, et väikeettevõtted hakkavad massiliselt uksi sulgema. Eriti tugevalt saavad pihta maapiirkondade ettevõtted, millega suretatakse välja viimanegi elu maal, kuna teenuseid ei ole seal lihtsalt jätkusuutlik edasi pakkuda.

Automaksu kohta sõnasid EVEA esindajad, et see toob kaasa äraarvamatu katastroofi. Maal elavatele inimeste jaoks ei leidu autole alternatiivi. Ilma selleta ei ole elu maal võimalik. Automaksu ainus eesmärk on saada riigieelarvesse raha, sest ühtegi muud probleemi see ju ei lahenda.

Kokkuvõtvalt on maksudega toimuv kuritegelik. Ei tasu rääkida justkui Eestil oleks atraktiivse majanduskeskkonna kuvand. Varsti ei ole siin enam üldse mingit majanduskeskkonda. On ainult kägistavad käed.

 

Aat Purje, Riigikogu EKRE fraktsiooni nõunik